Amerikai védelmi miniszter: A következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

Az Egyesült Államok védelemstratégiai szempontból Kínára koncentrál.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 04. 9:39
AUSTIN, Lloyd; STOLTENBERG, Jens
Brüsszel, 2022. június 16. Jens Stoltenberg NATO-fõtitkár (b) és Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a NATO kétnapos brüsszeli védelmi miniszteri ülésének második napi tanácskozására érkezik a védelmi szövetségi brüsszeli székházában 2022. június 16-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter a Reagan Nemzeti Védelmi Fórum nyitóelőadásában szombaton Kaliforniában, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok új Nemzeti Védelmi Stratégiája a Kínával való versenyt helyezi az első helyre.

Lloyd Austin kifejtette, hogy az Egyesült Államok versengése Kínával és Oroszországgal az „amerikai innováció és ipar teljes erejét követeli” annak érdekében, hogy képes legyen erősíteni elrettentő képességeit.

A miniszter az ukrajnai háborúval kapcsolatban Oroszországot „szándékos kegyetlenséggel” vádolta, amely civileket és polgári létesítményeket vesz célkeresztbe. Az amerikai elrettentő képességek egy jelentős fejleményének, és a „támadóerő rendkívüli megnyilvánulásának” nevezte a pénteken bemutatott az új, nagy hatótávolságú B–21 Raider bombázót.

Lloyd Austin beszédében ismét arra szólította fel a washingtoni törvényhozást, a kongresszust, hogy fogadja el az Egyesült Államok 2023-as szövetségi költségvetését, amiről a tárgyalások megakadtak republikánusok és demokraták között.

 

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (balra) és Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a NATO kétnapos brüsszeli védelmi miniszteri ülésének második napi tanácskozására érkezik a védelmi szövetségi brüsszeli székházában 2022. június 16-án. (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.