időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Amerikai védelmi miniszter: A következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.04. 09:39 2022.12.04. 10:26
Amerikai védelmi miniszter: A következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter a Reagan Nemzeti Védelmi Fórum nyitóelőadásában szombaton Kaliforniában, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok új Nemzeti Védelmi Stratégiája a Kínával való versenyt helyezi az első helyre.

Lloyd Austin kifejtette, hogy az Egyesült Államok versengése Kínával és Oroszországgal az „amerikai innováció és ipar teljes erejét követeli” annak érdekében, hogy képes legyen erősíteni elrettentő képességeit.

A miniszter az ukrajnai háborúval kapcsolatban Oroszországot „szándékos kegyetlenséggel” vádolta, amely civileket és polgári létesítményeket vesz célkeresztbe. Az amerikai elrettentő képességek egy jelentős fejleményének, és a „támadóerő rendkívüli megnyilvánulásának” nevezte a pénteken bemutatott az új, nagy hatótávolságú B–21 Raider bombázót.

Lloyd Austin beszédében ismét arra szólította fel a washingtoni törvényhozást, a kongresszust, hogy fogadja el az Egyesült Államok 2023-as szövetségi költségvetését, amiről a tárgyalások megakadtak republikánusok és demokraták között.

 

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (balra) és Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a NATO kétnapos brüsszeli védelmi miniszteri ülésének második napi tanácskozására érkezik a védelmi szövetségi brüsszeli székházában 2022. június 16-án. (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.