időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Orbán Viktor: Összekötöttük Magyarország és Szlovénia energiarendszereit + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.12.03. 13:14 2022.12.03. 14:01
Orbán Viktor: Összekötöttük Magyarország és Szlovénia energiarendszereit + videó

 

Pénteken adták át a szlovéniai Cirkovcében a Cirkovce-Pince villamosenergia-távvezetéket.

Az átadóünnepséget követően Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban közölte:

Amikor erre a beruházásra nézek, akkor három kockázatot látok Európa és Magyarország előtt: biztonságit, gazdaságit és energiaellátásit. Amikor bizonytalan idők vannak, akkor a jószomszédi kapcsolat mindig felértékelődik, és ez a jó szomszédsági kapcsolatok iránti vágyat is megnöveli

„Nagy érték, hogy ha a két szomszéd jó kapcsolatban van egymással. Mi jó kapcsolatban vagyunk Szlovéniával, ezt meg kell becsülni, és ezt az értéket meg kell őrizni. Együttműködünk Szlovéniával a NATO keretein belül. Itt látunk el légtérrendészeti feladatokat is Szlovénia felett. A gazdasági kapcsolataink kiválóak.” 

Fölhívom a tisztelt újságírók figyelmét, hogy miközben Európa recesszióra készülődik, arról beszél, hogy hogyan kerülhetné el a recessziót, aközben azt láthatjuk, hogy a szlovén–magyar kereskedelmi forgalom rekordokat dönt, 35 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelmi forgalom – ilyen nehéz időkben –, és egyre több beruházás érkezik Szlovéniába, és egyre több beruházás érkezik Magyarországra is Szlovéniából 

– zárta sorait Orbán Viktor.

„Összekötöttük Magyarország és Szlovénia energiarendszereit. Közösen harcolunk a szankciós energiafelárakkal!”

– írta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a közösségi oldalán.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő az északkelet-szlovéniai Cirkovcében, a Cirkovce-Pince magasfeszültségű távvezeték átadóünnepségén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.