A magyar rendőrséget bírálják Soros György szervezetei

A hivatalos szervek elleni hangulatkeltés általános gyakorlattá vált Magyarországon, a Soros György által finanszírozott szervezetek körében. A rendőrség ellen való tudatos hergelés rendkívül veszélyes lehet a magyar állampolgárokra, sőt magukra a rendőrökre nézve is. Az Egyesült Államokban mára jól látható, hogy milyen következményekkel járhat, ha tudatosan leépítik a rendőrségbe vetett közbizalmat – írja a Tűzfalcsoport.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Tűzfalcsoport2023. 01. 16. 12:55
null
SWITZERLAND-ECONOMY-DIPLOMACY-BANKING-DAVOS Fotó: FABRICE COFFRINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűnözők pártján állnak Soros György szervezetei?

Emberéleteket követelt és több milliárd dollárnyi kárt okozott az Egyesült Államokban 2020-ban az a tüntetéssorozat, amelynek élén Soros György rendőrellenes szervezetei, a szélsőséges anarchista Black Lives Matter Globális Hálózat állt – írja a Tűzfalcsoport. A szervezet jelszava a „defund the police”, amely a rendőrség anyagi forrásainak megvonását tűzte ki célul.

A napokban Joe Rogan neves amerikai kommentátor fogalmazta meg Soros György rendőrség ellen indított hadjáratának célját, amelynek lényege a bűnözés virágzása és a városok szétesése. Az állítást tovább erősítette a Foxnews csatorna adása, amelyből kiderült, hogy Soros György több tízmillió forinttal támogatja a rendőrség leépítését.

A Tűzfalcsoport cikke szerint a rendőrség elleni hergelésénél két visszatérő elem is megfigyelhető a Nyílt Társadalom Alapítványok által finanszírozott NGO-knál. 

Első példaként említették, hogy a szervezetek egymás után adják ki a rendőri túlkapással és erőszakkal kapcsolatos tájékoztató anyagaikat. A lap szerint alapesetben hasznos lenne a jogi ismeretek szélesítése, viszont a probléma az útmutatók sorozatos, egymással párhuzamosan folytatott kiadási gyakorlatában gyökerezik. 

A rendszeres tájékoztatók a jogtudatosság helyett bizalmatlanságot válthatnak ki az emberekből, rombolva a rendvédelmi szervek iránti közbizalmat, beleértve a rendőrség megítélését is. 

Emellett a magyarországi jogvédők esetében általános gyakorlattá vált, hogy a rendőrséggel szembeni kritikákat a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéleteivel támasztják alá. A Tűzfalcsoport felidézte a European Centre for Law and Justice korábbi, „NGO-k és az EJEB bírái” címet viselő jelentését, amelyből kiderült, hogy 2009 óta a testületben székelő száz bíró közül huszonkét ítész közvetlen kapcsolatban állt Soros György szervezeteivel. 

Hergelés a magyar rendőrök ellen

Általános gyakorlattá vált Magyarországon, a Soros György által finanszírozott álcivil (jogvédő) szervezetek körében a hivatalos szervekkel szembeni hangulatkeltés, tekintélyük és megítélésük csorbítása – írja a Tűzfalcsoport.

A Soros György által hatalmas összegekkel támogatott Magyar Helsinki Bizottság az egyik legaktívabb szereplője a rendőrség ellen való hergeléseknek.

A szervezet egy korábbi videófilmjében azt állította, hogy Magyarországon a tömeges rendőri erőszak a mindennapok részévé vált, amelyet 2016 óta a „külföldről ide érkezők” (illegális bevándorlók) is tömegével megtapasztalhattak, hiszen a magyar rendőrök „több éve folyamatosan vernek olyan gyerekeket, nőket, védelemre szoruló menekülőket”, akik jogellenesen lépik át a déli határzárat.

A 444 nevű baloldali portálon nemzetközi példákon keresztül rendszeresen kritika tárgyává teszik a rendőrség tevékenységét és a fegyverhasználat kérdését.

A szintén Soros György által finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnevezésű „civil” „jogvédő” szervezet is jó néhány esetben csatlakozott a rendőrséggel szembeni hangulatkeltéshez.

Forrás: Tűzfalcsoport

A TASZ a hivatalos oldalán úgy fogalmaz, hogy „tesz azért, hogy […] a rendőrség mindig betartsa a vonatkozó jogszabályokat”, amely kinyilatkoztatás már önmagában a rendőri túlkapások meglétét feltételezi a Tűzfalcsoport szerint.

Az Amnesty International (AI) is aktívan kiveszi a részét a magyar rendőrség elleni uszításban. A kínzások elleni nemzetközi kampány részeként a Soros-NGO egy olyan – valótlan – hirdetést tett közzé, amelyen egy hároméves, kivert fogú kisfiú fotója alatt a következő szöveg volt látható: „Magyarországon a rendőrök rendszeresen kínozzák a gyerekeket”.

Az illegális bevándorlás megakadályozása kapcsán a Magyar Helsinki Bizottsághoz hasonlóan az Amnesty is bírálta a magyar rendvédelmi szerveket. Jelentésükben azt állították, hogy a rendőrök visszatérően alkalmaznak indokolatlan erőszakot a bevándorlókkal szemben.

Hazánk nemzetközi tekintélyének megőrzéséhez, a közélet zavartalanságához és az állampolgárok biztonságához elengedhetetlen a rendőrség munkája, amelyhez megfelelő társadalmi megbecsülés és a közbizalom megléte szükséges. 

A lap szerint rendkívül veszélyes lehet a magyar állampolgárokra, sőt magukra a rendőrökre nézve is, hogy a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az Amnesty International (AI) visszatérően igyekszik különböző akciókkal rombolni a rendőrség iránti közbizalmat.

Az Egyesült Államokban mára jól látható ugyanis, hogy milyen következményekkel járhat együtt, ha tudatosan leépítik az olyan létfontosságú állami rendvédelmi szervbe vetett közbizalmat, mint amilyen a rendőrség. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy öncélú hergelések helyett elismerésünket és megbecsülésünket fejezzük ki minden olyan honfitársunknak, aki a rendőri hivatásnak szenteli életét – tette hozzá a Tűzfalcsoport.

Az eredeti cikk Rendőri túlkapások, brutalitás - így hergelnek Sorosék a rendőrség ellen címen olvasható a Tűzfalcsoport oldalán.

Borítókép: Soros György (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.