A sokszínűség jegyében alkalmaz funkcionálisan analfabéta tiszteket a londoni rendőrség

Jelenleg a londoni rendőrség tizenhét százaléka fekete, ázsiai és kisebbségi etnikumú, ami messze elmaradt az évekkel ezelőtt kitűzött céltól. Egy rendőrségi tisztviselő szerint a londoni hatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa az arányokat, beleértve a funkcionálisan analfabéta tisztek felvételét is.

MAGYAR NEMZET
Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2023. 01. 30. 12:40
null
London, 2020. június 9. Brit rendõrök állnak Winston Churchill néhai brit miniszterelnök szobra elõtt Londonban, ahol a Black Lives Matter (a Fekete életek számítanak) nevû mozgalom támogatói nagygyûlést tartanak a rendõri brutalitás áldozatává vált afroamerikai George Floyd temetése napján, 2020. június 9-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matt Parr rendőrségi tisztviselő a Telegraph-nak fogalmazta meg aggodalmát, amely szerint az etnikai kisebbségek számának növelése nem mehetne a színvonal kárára.

A férfi már olyan tisztjelöltekről is hallott, akik orvosilag igazoltan funkcionális analfabéták, így egyes területeken a bűnügyi jelentések megírása is nehézkessé vált – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Hozzátette, hogy London valószínűleg a következő évtizedben egy fehér kisebbségi város lesz, így támogatják azt az elképzelést, hogy ne egy túlnyomórészt fehér rendőrség felügyelje a várost. 

Egy meleg rendőrtiszt lobbizott az etnikai színesítés mellett

A londoni rendőrség több milliós összegeket költött el a sokszínűség növelésére az utóbbi években.

Az etnikai sokszínűségért egy korábbi rendőrfőnök, Cressida Dick kampányolt, aki a testület első nyíltan meleg vezetője volt. 2021-ben célként tűzte ki, hogy 2023-ig a londoni testület tisztjeinek 40 százaléka a fekete, ázsiai és etnikai kisebbségi csoportokból származzon. 

Jelenleg ugyanakkor a Londonban szolgálatot teljesítő nem fehér bőrű rendőrök száma még mindig kevesebb, mint 17 százalék – tette hozzá a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.