Bombariasztás miatt kényszerleszállást hajtott végre egy japán járat

A bejelentőt egyelőre nem sikerült azonosítani, a kimenekítés során több utas megsérült.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 07. 10:43
null
Tokió, 2022. június 10. A Lufthansa német nemzeti légitársaság Frankfurtból érkezõ repülõgépe (b) landol a tokiói Haneda nemzetközi repülõtéren 2022. június 10-én. Japán a koronavírus miatt elrendelt két év szigorú beutazási szabályozás után fokozatosan megnyitja határait a turisták elõtt, de csak bizonyos feltételekkel léphetnek be az országba. Az újranyitás több szakaszból áll majd, elõször június 10-tõl csak szervezett turistacsoportok mehetnek. A külföldieknek folyamatosan maszkot kell viselniük, ennek betartására az õket kísérõ idegenvezetõknek kell ügyelniük. MTI/EPA/Franck Robichon Fotó: Franck Robichon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombariasztás miatt kényszerleszállást hajtott végre egy japán belföldi járat, robbanóeszközt egyelőre nem találtak a gépen – közölte a japán közlekedési minisztérium szombat reggel. A Jetstar Japan fapados járata a kelet-japán Fukuoka prefektúrából a főváros közelében lévő Narita reptér felé tartott.

A naritai központba betelefonáló bejelentő azt állította, hogy bombát helyezett el a repülőgépen. Kevesebb mint egy órával a felszállás után, körülbelül az út felénél közölték a repülőn utazó 136 utassal, hogy a járatnak a Csúbu régió nemzetközi repülőterén kényszerleszállást kell végrehajtania.

Érkezés után több utas is könnyebben megsérült a felfújható csúszdán történő kimenekítés során. A rendőrség a repülőgép átkutatásakor nem talált robbanóeszközt. A Németországból érkező bejelentés kezdeményezőjét egyelőre nem sikerült azonosítani. A váratlan helyzet miatt a csúbui reptér kifutópályáját több órára lezárták, ami fennakadásokat okozott a reptéren: számos járat késéssel indult, több másikat pedig töröltek.

Borítókép: Illusztráció: A tokiói Haneda nemzetközi repülőtér (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.