Botrányt okozott a lengyel időjárás-jelentésben megjelent ukrán térkép

A hamis térkép sokak szerint azt sugallja, hogy Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben.

Magyar Nemzet
2023. 01. 25. 9:06
null

A hamis térkép sokak szerint azt sugallja, hogy Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben.

Twitteren terjed az a pontatlanságot ábrázoló térkép, amelyen a képernyőképek tanúsága szerint Lengyelország területe jócskán belenyúlik Ukrajnába, egész pontosan Lvivig tart a jelölése.

A lengyel TVP1 televíziócsatorna internetet elárasztó időjárás-jelentésének ügyében a lengyel politikusok is felszólaltak – hívta fel a figyelmet a Mandiner

Lengyelország Miniszterelnöki Kancelláriájának államtitkára azt nyilatkozta, Oroszország hónapok óta támadja az országot – számolt be az Euronews

Sokan úgy vélik a térkép miatt, hogy Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben.

A csatorna azonban tagadja, hogy hamis térképet használtak volna az adásban. Közleményükben azt írták, a felvételeket megvágták, és az egész egy Photoshop-manipuláció. Leszögezték:

Sohasem sugároztak ilyen jellegű tartalmat, a történteket a Kreml propagandájának tartják. 

Reagált a lengyel politika is

Stanislaw Zaryn, a lengyel Miniszterelnöki Kancellária államtitkára a lengyel sajtóügynökségnek adott interjújában azt mondta, a történtekért az orosz hírközlés felelős.  A Kreml hírközlési tevékenysége továbbra is három irányba összpontosul: Ukrajnát és az ukránokat rossz színben tüntetik fel, az ország támogatása eszkalálhatja a háborút, és azzal a vízióval ijesztgetik az embereket, hogy Lengyelország belép a háborúba – közölte az államtitkár, aki később Twitteren is megosztotta gondolatait. Szerinte Oroszország hazugságokat terjeszt Lengyelország terveiről.

Borítókép: Az interneten közreadott, minden jel szerint manipulált kép a lengyel TVP1 televíziócsatorna időjárás-jelentéséből (Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.