Deutsch Tamás: Az EU egységét a brüsszeli politika rombolta szét

A Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban, az EP-ülést követően leszögezte, hogy az elmúlt években a fősodratú brüsszeli politika szétverte az Európai Unió egységét. Deutsch Tamás kiemelte, hogy jelenleg az egység helyreállítása a feladat.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 01. 17. 14:58
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2021. november 14. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetõje beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel politikai nyomásgyakorlást folytat

A fideszes EP-képviselő kiemelte, hogy az EU egységét az a brüsszeli politika rombolta szét, amely hátba támadta az illegális migrációs áradattal szemben a saját, egyben az uniós határokat is védő tagországokat.

Deutsch Tamás szerint Brüsszel úgy folytat folyamatos politikai boszorkányüldözést jogállamisági eljárások címszava alatt, hogy közben jól látható, politikai nyomásgyakorlásról, zsarolásról van szó. Emellett Brüsszelből folyamatosan erősödő, frontális támadás éri az európai alapvető értékeket, beleértve a családot, az egyházakat, a vallást, illetve a nemzeti és alkotmányos szuverenitást is. 

A  politikai válság feloldása érdekében, az Európai Unió Brüsszel által lerombolt egységének helyreállításán kell fáradozni

– fogalmazott Deutsch Tamás, majd hozzátette, ennek feltétele, hogy minden EU-intézmény betartsa az uniós szerződéseket, valamint az, hogy maradéktalanul tiszteletben tartsa az unió kulturális és politikai sokféleségét.

Kiemelte, Magyarország egyetért a svéd tanácsi elnökség programjában hangoztatott kijelentéssel, miszerint fontos a jogállamiság értékeinek védelme.

 

A Fidesz európai parlamenti képviselője az Európai Parlament több képviselőjét is érintő korrupcióról is beszélt. 

Az EU-nak jelentős erejű eszközök állnak rendelkezésére a megvesztegetések felderítésére, ugyanakkor „verebekre lőnek” és a tagállamok vélt korrupciós problémáival kapcsolatban használják azokat – rögzítette Deutsch Tamás.

 

A magyar dollárbaloldal is kapcsolatban áll a brüsszeli korrupciós ügy érintettjeivel

Deutsch Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy közvetlen kapcsolat áll fenn a korrupciós ügyben érintett szocialista EP-képviselők és a magyar dollárbaloldal között. A politikus szerint ez könnyen tetten érhető, ugyanis a magyar EP-képviselők közös fotókat tesznek közzé és tartanak rendezvényeket a gyanúba keveredett Eva Kaili leváltott EP-alelnökkel.

Kiemelte, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja várhatóan a magyar vagyonnyilatkozati formula bevezetését fogja javasolni az Európai Parlamentnek. Az Európai Bizottság visszakövetelte a korábban támadott magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ugyanis átláthatatlannak és kevésbé hatékonynak találta az EP hasonló formuláját.

Mivel az uniós bizottság véleménye szerint a magyar jogrendszer megfelelő a korrupció elleni küzdelemre, európai parlamenti bevezetése segítheti a korrupciós botrányban súlyosan érintett uniós intézmény hasonló törekvését – tette hozzá Deutsch Tamás.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.