Összefonódások a dollárbaloldal és a korrupt EP-képviselő között

Az Alapjogokért Központ szerint a dollárbaloldal machinátorai a Soros-hálózat központi alakjai is egyben.

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ2022. 12. 14. 18:57
DOBREV Klára
Budapest, 2022. szeptember 19. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros hálójában a korrupciós pénzekkel lebukott szocialista EP-képviselő és a hazai dollárbaloldal fő machinátorai – állapította meg Facebook-bejegyzésében az Alapjogokért Központ.

Mint azt lapunk is megírta, a korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili szocialista EP-képviselő nem csupán a képviselőcsoportjában, de a Külkapcsolatok Európai Tanácsában (ECFR) is egy asztalnál ült Dobrev Klárával. Márpedig a lobbiszervezet a Soros-hálózat egy olyan kiemelt gyűjtőhelye, amely volt és jelenlegi, nagy befolyással bíró politikusokat karol fel, hogy a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztessenek. A rendezvényeiken pedig Soros György és fia is rendszerese felszólal. 

Mint arra az Alapjogokért Központ emlékeztetett, nem csupán Dobrev Klárával, hanem Korányi Dáviddal és Bajnai Gordonnal is tagtársak, ők ugyanis mindhárman a magyar részlegnek a tagjai. Érdekességként hozzátették, hogy a Bajnai Gordon üzlettársaként az adathalász DatAdatból ismert Dessewffy Tibor az ECFR-ben szintén tagtársa Bajnai Gordonnak. Rámutattak:

ez a személyi összefonódás a bizonyíték arra, hogy a dollárbaloldal machinátorai a Soros-hálózat központi alakjai is egyben, továbbá bizonyíték arra is, hogy a 1,5 millió euróval lebukott görög szocialistákhoz hasonlóan a dollárbaloldal véleményét és politikáját megvásárolta a nemzetközi spekuláns.

Az Alapjogokért Központ arra is felhívta a figyelmet, hogy közösen, vagyis a korrupcióba belebukott Eva Kaili, Dobrev Klára, Bajnai Godon, Korányi Dávid és Dessewffy Tibor aláírtak egy nyílt levelet, amelyben ezek az alábbi mondatok is szerepelnek: 

„A lehető legszigorúbb szankciókat kell bevezetnünk Putyinra és rezsimjének minden pillérére.”

„Meg kell szüntetnünk Ukrajna adósságát…”

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (Fotó: MTI/Kovács Anikó )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.