időjárás 21°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Orbán Viktor: Véget ért az EU-csúcs, a közép-európai országok megállapodtak + videó

Eva Kaili luxusban élt, mint egy filmsztár

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA
2023.01.30. 10:42 2023.01.30. 14:22
Eva Kaili luxusban élt, mint egy filmsztár

Karibi nyaralás, fényűző partik Athén klubjaiban szupermodellek társaságában, luxusingatlanok: Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője úgy élt, mint egy filmsztár – olvasható a V4 Agency összeállításában. Az Európai Parlament volt alelnöke nemcsak a társasági életben szerette a fényűzést, hanem otthon is luxuskörülmények között élt.

Luxuséletet élt Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője, az Európai Parlament volt szocialista alelnöke – emlékeztet a Financial Times. A lap arról ír, hogy Eva Kaili fényűző éjszakai klubokban szórakozott Athénben szupermodellek, köztük Naomi Campbell társaságában, az Égei-tengeren hajózott és napozott, és egy iparmágnás karibi rezidenciáján töltötte a vakációját. Mint fogalmaznak: Eva Kaili letartóztatása előtt úgy élt, mint egy filmsztár. Az Európai Parlament egykori alelnöke azonban a luxus évei után most egy brüsszeli börtönben tartózkodik, és mindössze kétszer látta a lányát.

A V4 Agency már korábban beszámolt róla, hogy 

Eva Kaili nem csak a társasági életben szerette a fényűzést, brüsszeli politikustársaihoz hasonlóan ő sem vetette meg otthon a luxuskörülményeket.

A volt EP-alelnök Görögországban, az Athén melletti Psychikóban vett 2019-ben egy 169 négyzetméteres luxuslakást 260 ezer euróért az Alpha című lap cikke szerint. Az ingatlan értékét Paris Rigopoulos ingatlantanácsadó 659 ezer euróra becsülte, míg a piaci érték 850 ezer és 900 ezer euró között van. Amint arról Rena Kouvelioti, az Alpha újságírója beszámolt, a képviselő lakása a harmadik és negyedik emeleten található. Négyzetméterenkénti értékét négyezer euróra teszik. A lakás negyedik emelete sajtóértesülések szerint irodaként szolgál, és belső lépcsőházzal kapcsolódik az alatta lévő szinthez.

A nyilatkozatai szerint Eva Kaili ezt az ingatlant egy másik, Anixi településen lévő lakás eladása után vásárolta meg. Az eladott 250 négyzetméteres lakást sajtóértesülések szerint 2009-ben vette meg 291 ezer euróért, kilenc évvel később pedig 340 ezer euróért adta el. Ugyanakkor az adóhivatal csak 214 ezer euróra értékelte az ingatlant. A több mint százezer eurós különbség kérdéseket vethet fel a korrupciós ügy fényében.

Kaili egyébként még másik három ingatlant is megvásárolt. Az egyik Kolonakiban, a Skoufa utcában található, 44 négyzetméteres lakás, amit 2005-ben 66 ezer euróért vásárolt meg, itt volt a november 30-án alapított cége székhelye. A lakás értékét jelenleg 52 215 euróra becslik. Kaili birtokol továbbá egy 120 négyzetméterese házat Thesszalonikiben, amelyet 1997-ben vásárolt. Emellett egy 53 négyzetméteres lakása is van Belgiumban, ami 2015-ben került a birtokába 175 ezer euróért.

 

Panzeri és Kaili próbálta megmutatni a katariaknak

A korrupciós botrányra visszatérve: a másik fő gyanúsított, Pier Antonio Panzeri belső embereként emlegeti a Financial Times Eva Kailit, aki az EP-ben próbálta Katar érdekeit képviselni. A katari tisztségviselőkkel folytatott brüsszeli találkozók, az arab országban tett látogatások és a Katarral kapcsolatos szavazások szabotálására tett erőfeszítései ezt a célt szolgálhatták. Egyes képviselők szerint azonban ennek nem volt valódi hatása.

Az a benyomásom, hogy a [Panzeri] csapat megpróbálta megmutatni a katariaknak, hogy keményen dolgoznak az érdekükben, ezért csinálták ezeket a jeleneteket

– mondta Brando Benifei, az olasz Demokrata Párt (PD) szocialista küldöttségének vezetője. Hozzátette, hogy szerinte „nem értek el valódi eredményeket”.

Borítókép: Eva Kaili (Fotó: AFP)

Korrupció az Európai Parlamentben

Olasz bírók miatt elakadt az EP korrupciós botrány két gyanúsítottjának az ügye

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.