Holttestekkel pózolt, elítélték az iszlamistát

Négy hónap börtönt kapott az online harci propaganda céljából fotózkodó 44 éves svéd férfi, aki tagadta a vádakat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 04. 19:01
null
Gáza, 2022. december 14. Résztvevõk a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista szervezet alapításának 35. évfordulója alkalmából tartott gyûlésen Gáza városában 2022. december 14-én. A fegyveres alakulatot is fenntartó szunnita iszlám politikai tömörülés a Muszlim Testvériségbõl alakult ki 1987-ben a zsidó megszállás elleni elsõ palesztin lázadás, azaz intifáda idején. MTI/EPA/Haitam Imad Fotó: Haitam Imad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédországban négy hónap börtönre ítéltek egy iszlamistát, aki holttestekkel vagy súlyos sebesültekkel pózolt fényképeken és videófelvételeken 2012-ben Szíriában egy szélsőséges csoport tagjaként.

A 44 éves Ubai Julaybib Benoitzon svéd állampolgár, aki már többször is megváltoztatta a bejegyzett hivatalos nevét, tagadta az ellene felhozott vádakat – mondta szerdán ügyvédje, Thomas Olsson.

A bíróság ugyanakkor megállapította, hogy a férfi bűncselekményt követett el azzal, hogy online harci propaganda céljából holttestekkel vagy súlyos sebesültekkel pózolt fényképeken és videófelvételeken, becsmérlő megjegyzéseket téve, kezével pedig a győzelem jelét mutatva. A törvényszék szerint mindez a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértését testesíti meg.

A férfi az elkövetés idején egy közelebbről meg nem nevezett fegyveres iszlamista csoport tagja volt. Az ítélet még nem jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Haitam Imad)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.