Ilyet csak filmen láttunk: elszabadult, lángoló szellemvonat érkezett az állomásra + videó

Kísérteties képsorokat tett közzé egy német város tűzoltó-parancsnokságának Facebook-oldala. A képkockák tanúsága szerint egy lángoló, füstölő vonat robogott keresztül a pályaudvaron. Később azonban jelezték, a vonatot megállították, a tüzet pedig eloltották.

Magyar Nemzet
Forrás: AP, Facebook2023. 01. 21. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztást kaptak az osztrák hatóságok, hogy kigyulladt egy vonat a Salzburg melletti Strass nevű falu közelében, a péntek hajnali órákban. Ám mire kiérkeztek a tűzoltók, a vonat a lejtős pályán magától elindult, 

s átkelve a határon, a németországi Freilassing városa felé közeledett, közben pedig több kilométert is megtett.

A freilassingi tűzoltók Facebook-oldalára kitett videón látszik, ahogy a „szellemvonat”, füstölve, lángolva befut a pályaudvarra, s robog tovább.

Az apnews.com cikke szerint ugyanakkor a vasúti szakembereknek végül még időben sikerült reagálniuk, s átállították a szellemvonatot egy mellékvágányra, ahol megállt.

A Bajor Vöröskereszt közleménye pedig külön kitért arra is, hogy a tüzet eloltották, s nem történt semmilyen személyi sérülés.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.