Nem találtak pokolgépet a kényszerleszállást végrehajtó orosz gépen

Hétfőn egy utasszállító repülőgép szakította meg útját, miután a légitársaságnak azt írták: pokolgép van a gépen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 10. 11:14
Russia's Azur Air Resumes Flights To Sri Lanka
Azur Air flight after landing at Katunayake Bandaranaike International Airport on November 03, 2022 in Katunayake, Sri Lanka. An Azur Air flight belonging to the Russian airline reached Katunayake Bandaranaike International Airport. There were 335 Russian tourists on that flight. (Photo by Thilina Kaluthotage/NurPhoto) (Photo by Thilina Kaluthotage / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre hétfőn egy orosz utasszállító repülőgép 244 emberrel a fedélzetén egy indiai légi támaszponton, de miután átvizsgálták, és nem találtak pokolgépet, folytatta útját a Goa állambeli célpontja felé – közölték az indiai és az orosz hatóságok kedden. Az Azur Air orosz légitársaság gépe Moszkvából az India délnyugati részén fekvő Goába tartott 236 utassal és nyolcfős legénységgel a fedélzetén, amikor hétfő késő este le kellett szállnia a Gudzsarát államban található Dzsamnagar légi támaszponton.

Az indiai média szerint a járat azt követően hajtott végre kényszerleszállást, hogy az Azur Airnek elektronikus üzenetben azt írták: pokolgép van a gépen. Az indiai hatóságok az esetről értesítették Oroszország indiai nagykövetségét. A repülőgépről mindenkit biztonságba helyeztek, a terrorelhárítás átkutatta a gépet és a csomagokat, míg az utasok a repülőtéren várakoztak.

A Goa államban illetékes mumbai orosz főkonzulátus kedd reggel azt közölte, hogy miután semmi gyanúsat nem találtak, a repülőgép újra felszállt a Goa állambeli célpontja felé. Az ukrajnai háború kezdete óta sok országból kitiltották az orosz turistákat, de Indiába továbbra is szabadon beutazhatnak. Goa India legkisebb és egyben egyik leggazdagabb állama, amely az Arab-tenger partján fekszik.

Borítókép: Az Azur Air orosz légitársaság utasszállító repülőgépe landol Srí Lankán 2022. november 3-án (Fotó: AFP/NurPhoto/Thilina Kaluthotage)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.