Egy 17 éves palesztin fiút lőttek le izraeli katonák

Csaknem minden éjjel razziáznak ciszjordániai településeken, amióta palesztinok tavaly tavasszal halálos áldozatokkal járó támadásokat hajtottak végre Izraelben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 07. 10:12
null
Jeruzsálem, 2023. január 30. Palesztin férfiakat ellenõriznek izraeli rendõrök Jeruzsálem belvárosában 2023. január 30-án. Az elmúlt napokban elkövetett jeruzsálemi merényletek miatt az izraeli biztonsági kabinet fokozza a katonai és rendõri jelenlétet a város fõbb pontjain. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Agyonlőtt egy tizenhét éves palesztin fiút az izraeli hadsereg kedden egy rajtaütés közben Ciszjordániában – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium. Nem közöltek részleteket, és az izraeli hadsereg sem kommentálta a bejelentést.

Hétfőn izraeli kommandósok öt palesztin fegyverest lőttek le a Ciszjordánia középső részén fekvő Jerikóban. 

Az akcióval azt a Hamász-csoportot akarták kézre keríteni, amely egy hete merényletet kísérelt meg egy étterem vendégei ellen.

Az izraeli hadsereg csaknem minden éjjel razziákat hajt végre ciszjordániai palesztin településeken, amióta palesztinok tavaly tavasszal több, halálos áldozatokkal járó támadást követtek el Izraelben. A támadásokban a múlt évben nagyjából harminc izraeli halt meg.

Az izraeli biztonsági erők Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben tavaly csaknem 150 palesztint öltek meg. Ezeken a területeken 2004 óta nem volt ilyen magas ez a szám a Becelem nevű izraeli jogvédő szervezet adatai szerint. A szóban forgó területeken idén eddig 42 palesztint öltek meg – számolt be az MTI.

Borítókép: palesztin férfiakat ellenőriznek izraeli rendőrök Jeruzsálem belvárosában január 30-án (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.