Emelkedik a brazíliai felhőszakadások halálos áldozatainak száma

Már 46-an meghaltak a brazíliai Sao Paulo állam partvidékének városaiban a hétvégi heves esők okozta földcsuszamlásokban és áradásokban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 22. 7:29
Földcsuszamlás Malajziában a Batang Kali kempingben, Kuala Lumpurtól mintegy ötven kilométerre, többen meghaltak. 2022.12.16-án. (Forrás: Reuters / Twitter)
Földcsuszamlás Malajziában a Batang Kali kempingben, Kuala Lumpurtól mintegy ötven kilométerre, többen meghaltak. 2022.12.16-án. (Forrás: Reuters / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majdnem 2500-an még mindig nem térhettek vissza otthonaikba, a mentési munkálatok folynak – közölte Sao Paulo állam kormánya kedden.

A legtöbben, 45-en Sao Sebastiao városában haltak meg.

Luiz Inacio Lula da Silva államelnök a miniszereivel átrepült a város felett, és megígérték a 91 ezer lakosú város újjáépítését, valamint azt, hogy az új házak biztonságosabb helyen fognak állni.

Az időjárási előrejelzések szerint a napokban tovább esőzések várhatók a városban, kétszáz milliméter eső eshet, ami további áradásokkal és földcsuszamlásokkal fenyeget.

A hétvége óta Brazília leggazdagabb partvidékén több mint hatszáz milliméter csapadék esett.

Sao Paulo állam kormányzója, Tarcisio de Freitas azt mondta, a haditengerészet tábori kórházat épít a katasztrófa áldozatainak, a munkálatokat csütörtökön kezdik.

A karneváli időszakban a tengerpartot elözönlötték a turisták, ami valószínűleg növelte a halálozások számát.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Twitter/Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.