Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Gál Kinga: Gyors humanitárius segítségre van szükség Törökországban és Szíriában

A Fidesz európai parlamenti képviselője hangsúlyozta, hogy a földrengés sújtotta térség továbbra is számíthat Magyarország segítségnyújtására.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 14. 10:13
Hatay, 2023. február 13. Összedõlt ház romjain két ember a törökországi Hatayban 2023. február 13-án, hét nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,8-es erõsségû földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 35 ezret. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európának minden támogatást a lehető leggyorsabban meg kell adnia Törökországnak és Szíriának, a földrengés sújtotta térség továbbra is számíthat Magyarország segítségnyújtására – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Gál Kinga rámutatott: az életmentésben az első napok a különösen fontosak, ezért Magyarország az elsők között ajánlotta fel a segítséget, küldött kutató-mentő csapatokat és orvosi segítséget a térségbe.

A katasztrófavédelem mentőcsapata a magyar jótékonysági szervezetekkel együtt 167 fővel és 29 keresőkutyával több mint harminc embert mentett ki élve a romok alól Törökországban 

– emlékeztetett az EP-képviselő. Arról is tájékoztatott, hogy Magyarország – egyetlen európai államként – Szíriában is segít: a Hungary Helps program támogatásával a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mobil mentőállomásokat telepített az országba.

 

Az életmentés után most az átfogó, gyors humanitárius segítség a legfontosabb

– fogalmazott Gál Kinga. Hangsúlyozta: Európának a lehető leggyorsabban kell megadnia minden segítséget a földrengés sújtotta országoknak, ebből Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel kiveszi a részét. A katasztrófa sújtotta törökországi és szíriai térségek továbbra is számíthatnak a magyarok segítségnyújtására – olvasható Gál Kinga az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Borítókép: a törökországi Hatay február 13-án (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.