Holtan találtak több embert egy teherautóban Bulgáriában

Bulgáriában holtan találtak tizennyolc embert pénteken egy teherautóban – közölte a bolgár belügyminisztérium.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 17. 21:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset a Szófiától körülbelül 20 kilométerre fekvő Lokorszko község mellett történt: a rendőrséget a közelben lakók értesítették arról, hogy egy elhagyott teherautóra lettek figyelmesek.

A járművön ötvenkét illegális bevándorló utazott, „a farakomány alatt rejtőzködve”.

Az Afganisztánból indult emberek néhány nappal korábban léptek Bulgária területére, egy létra segítségével másztak át a kerítéssel védett török–bolgár határon – mondta el újságíróknak Boriszlav Szafarov helyettes főügyész.

A tizennyolc halott között egy hat-hét év körüli gyermek is van. A harmincnégy túlélőt – közöttük öt gyermeket – kórházba szállították. Aszen Medzsidiev egészségügyi miniszter az esettel kapcsolatban közölte: egyelőre nem tudja megmondani, mi okozta a bevándorlók halálát. 

Talán nem volt elég oxigén, átfagytak és átáztak, minden bizonnyal napok óta nem ettek

 – mondta.

Bulgáriában 2022-ben jelentősen megnőtt az illegális bevándorlók száma annak ellenére, hogy a Törökországgal közös határt 234 kilométer hosszú kerítés védi.

A rendőrség szerint 2022-ben 164 ezer tiltott határátlépést akadályoztak meg az egy évvel korábbi 55 ezer után.

Borítókép: Képek a helyszínről (Fotó: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.