Többtonnányi kokain lebegett nyugalomban a Csendes-óceán felszínén

Az ország történetében rekordmennyiségű, 3,2 tonnányi kokaint foglaltak le a hatóságok Új-Zéland felségvizein, a kábítószer a Csendes-óceán felszínén lebegett – jelentette be Andrew Coster rendőrfőnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 08. 11:14
null
Csendes-óceán, 2023. február 8. Az új-zélandi rendõrség által 2023. február 7-én közreadott felvétel kábítószert tartalmazó csomagokról az új-zélandi haditengerészet Manawanui hajójának fedélzetén a Csendes-óceánon. A rendõrség február 8-án bejelentette, hogy a vízfelszínen lebegõ csomagok több mint 3 tonna kokaint tartalmaztak, a csempészárut pedig egy nemzetközi bûnszervezet dobta az óceánba. MTI/AP/Új-zélandi rendõrség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok feltételezése szerint a drogot a kereskedők közti átadás céljából dobták a tengerbe hajóról vagy repülőgépről, az értékesítőknek minden bizonnyal onnan kellett volna kihalászniuk. Az új-zélandi illetékesek úgy vélik, a szállítmány Dél-Amerikából érkezett, és végcélja Ausztrália volt. 

Feketepiaci értékét közel 320 millió amerikai dollárra teszik.

Egyelőre senkit nem vettek őrizetbe a kábítószerrel kapcsolatban, de Andrew Costner rámutatott, hogy a kereskedőknek jelentős érvágás a szállítmány lefoglalása. A műveletben az új-zélandi rendőrség, a hadsereg és a vámhatóságok is részt vettek.

Borítókép: A kábítószert tartalmazó csomagok az új-zélandi haditengerészet Manawanui hajójának fedélzetén a Csendes-óceánon (Fotó: MTI/AP/Új-zélandi rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.