időjárás 17°C Klaudia 2023. március 20.
logo

Többtonnányi kokain lebegett nyugalomban a Csendes-óceán felszínén

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.08. 11:14 2023.02.08. 15:54
Többtonnányi kokain lebegett nyugalomban a Csendes-óceán felszínén

Az ország történetében rekordmennyiségű, 3,2 tonnányi kokaint foglaltak le a hatóságok Új-Zéland felségvizein, a kábítószer a Csendes-óceán felszínén lebegett – jelentette be Andrew Coster rendőrfőnök.

A hatóságok feltételezése szerint a drogot a kereskedők közti átadás céljából dobták a tengerbe hajóról vagy repülőgépről, az értékesítőknek minden bizonnyal onnan kellett volna kihalászniuk. Az új-zélandi illetékesek úgy vélik, a szállítmány Dél-Amerikából érkezett, és végcélja Ausztrália volt. 

Feketepiaci értékét közel 320 millió amerikai dollárra teszik.

Egyelőre senkit nem vettek őrizetbe a kábítószerrel kapcsolatban, de Andrew Costner rámutatott, hogy a kereskedőknek jelentős érvágás a szállítmány lefoglalása. A műveletben az új-zélandi rendőrség, a hadsereg és a vámhatóságok is részt vettek.

Borítókép: A kábítószert tartalmazó csomagok az új-zélandi haditengerészet Manawanui hajójának fedélzetén a Csendes-óceánon (Fotó: MTI/AP/Új-zélandi rendőrség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.