Válaszolt a magyar külügyi tárca az ukrán vádakra

Nem hagyjuk, hogy bárki belesodorjon minket a háborúba, továbbra is tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazunk – reagált Paczolay Máté külügyi szóvivő az ukrán külügyminiszter-helyettes azon nyilatkozatára, amely szerint „Magyarország támogatja az ukrán nemzet elpusztítását”.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 28. 21:04
null
Harkiv, 2023. február 23. A 3. ukrán vasdandár katonái egy harckocsin a kelet-ukrajnai Harkiv közelében tartott gyakorlatozáson 2023. február 23-án, egy nappal az Ukrajna elleni háború megindításának elsõ évfordulója elõtt. MTI/AP/Vadim Ghirda Fotó: Vadim Ghirda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paczolay Máté közleményében a nyilatkozatról úgy fogalmazott, hogy az 

 

egy nyilvánvaló provokáció, ráadásul minősíthetetlen stílusban. Nem hagyjuk, hogy bárki belesodorjon minket a háborúba, továbbra is tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazunk.

 

Jevhen Perebijnisz ukrán külügyminiszter-helyettes a szlovák SME Svetnek adott interjúban Magyarországgal kapcsolatban azt mondta: azzal, hogy Magyarország blokkolja a szankciókat, közvetlenül segíti Oroszországot. 

Jevhen Perebijnisz szavai szerint 

csalódottak Magyarország hozzáállása miatt.

 Erre példaként a többi között az Ukrajna–NATO bizottság ülésének blokkolását, valamint a szankciókkal kapcsolatos kritikus megnyilvánulásokat említette.

 

Csalódásnak nevezte Magyarország álláspontját, miszerint a békéhez az az út, hogy Ukrajnának fel kell hagynia az ellenállással Oroszországgal szemben. Az ukrán külügyminiszter-helyettes szerint Vlagyimir Putyin célja „egész Ukrajna megszállása és az ukrán nemzet elpusztítása”. „Ez azt jelenti, hogy Magyarország támogatja az ukrán nemzet elpusztítását” – hangoztatta Jevhen Perebijnisz a szlovák SME Svetnek.

Borítókép forrása: MTI/AP/Vadim Ghirda

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.