Elfogták a Milánóban késelő afrikai férfit

A Marokkóból Európába érkező tettes büntetett előéletű volt, korábban lopásért vették őrizetbe.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 07. 12:09
null
Messina, 2022. október 26. Európába igyekvõ 255 illegális bevándorlóval a fedélzetén érkezik a szicíliai Messina kikötõjébe a Monte Cimone, az olasz pénzügyõrség járõrhajója 2022. október 26-án. A pénzügyõrség, az olasz parti õrség és a Frontex hajói 1350 migránst vettek fedélzetükre a Földközi-tengeren. MTI/EPA/ANSA/Carmelo Imbesi Fotó: Carmelo Imbesi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették azt a 23 éves marokkói bevándorlót, aki a milánói központi pályaudvarnál hat személyt sebesített meg késes támadásban – közölték a belügyi hatóságok kedden.

A rendőrség információi szerint a férfi, akinek a nevét is közölték, illegális bevándorlóként tartózkodik Olaszországban.

A Marokkóból érkezők ugyanis gazdasági bevándorlóknak számítanak, rendkívüli eseteket leszámítva nem nyújthatnak be menedékkérelmet, így nem kapnak tartózkodási engedélyt sem.

A férfi büntetett előéletű, februárban lopásért vették őrizetbe, majd szabadlábra helyezték. Jelenleg egy milánói kórházban tartják ellenőrzés alatt, majd a San Vittore börtönbe helyezik át.

A férfi hétfő késő délután a központi pályaudvar környéki utcákban öt nőt rabolt ki. Késsel fenyegette meg őket, egyiküket az arcán megsebesítette. Elvette a náluk levő pénzt és mobiltelefonjaikat. A hatósági közlés szerint tíz perc alatt alig száz méteren hat személyt sebesített meg, közöttük férfiakat is, akik a nők védelmére siettek. Két személyt szállítottak kórházba súlyosabb sérüléssel.

A szemtanúk szerint a marokkói férfi zavart volt.

Borítókép: Európába igyekvő 255 illegális bevándorlóval a fedélzetén érkezik a szicíliai Messina kikötőjébe a Monte Cimone, az olasz pénzügyőrség járőrhajója 2022. október 26-án (Forrás: MTI/EPA/ANSA/Carmelo Imbesi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.