Harry herceget kitoloncolhatják az Egyesült Államokból

A kábítószerekhez fűződő élményeiről is beszámol könyvében a sussexi herceg. Ám az Egyesült Államokban szigorú szabályokhoz kötik a vízum kiadását, melynek egyik feltétele az előzetes nyilatkozat a drogfogyasztásról. Ha ez elmaradt, kínos helyzetben találhatja magát a főrend.

Magyar Nemzet
Forrás: Daily Mail2023. 03. 22. 16:15
HARRY herceg
London, 2020. január 16. Harry sussexi herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg másodszülött fia a londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota kertjében, ahol a ligarögbi-világbajnokságon részt vevõ országok kéviselõit és egy helyi iskola ligarögbicsapatát fogadja a palotában tartott sorsolás elõtt, 2020. január 16-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az évben mgjelent Spare (Tartalék) címen megjelent önéletrajzában és interjúkban is kendőzetlenül számolt be drogfogyasztási tapasztalatairól Harry herceg. Beszámolója szerint kokain mellett marihuánát és varázsgombát is használt – írja a Daily Mail.

A tudatmódosító szerek használatáról az amerikai vízum igénylésekor nyilatkozni kell, a lap szerint ennek esetleges elmaradását vizsgálják a hercegnél. Eddig ugyanis nem derült ki egyértelműen, hogy eleget tett-e ennek a kötelezettségnek, amikor 2020-ban feleségével, Meghan Markle-lel az Egyesült Államokba költöztek. 

Amennyiben ez elmaradt, vagy hazudott a hivatalos szerveknek, akár ki is toloncolhatják az országból.

Több fővárosi tisztviselő a herceg mellé állt az ügyben, és az üggyel kapcsolatba hozható elektronikus levelezés és egyéb dokumentumok zártkörű kezelését kérték. Azonban a washingtoni Haritage Foundation ellenkező véleményt képvisel. A szervezet kezdeményezte, hogy minden bizonyítékot hozzanak nyilvánosságra, mivel szerintük az amerikai adófizetőknek joguk van tudni, történt-e bejelentés, vagy sem.

A kábítószer használatának beismerése önmagában is elegendő ok a kérelem elutasítására – mondta a Page Sixnek Neama Rahmani volt szövetségi ügyész. Vagyis szerinte Sussex hercegének be kellett volna vonni a vízumát, mivel beismerte a törvénysértést.

Borítókép: Harry sussexi herceg (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.