Lángokban áll az orosz titkosszolgálat épülete + videók

Hatalmas tűz ütött ki az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik oroszországi központja mellett. Az orosz sajtóbeszámolók szerint több garázs és raktáraknak helyt adó épület is kigyulladt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 15:40
Fire broke out in Federal Security Service (FSB) building in Rostov
Fire broke out in Federal Security Service (FSB) building in Ros Fotó: VLADIMIR ALEKSANDROV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határvédelmi szolgálatának épületében csütörtökön Rosztov-on-Don városában. A tűz egy különálló földszintes épületben ütött ki, a Reuters hírügynökség úgy értesült, ketten megsérültek és egy halálos áldozat is van. A tűzesetről helyi idő szerint délután fél egy környékén érkezett az első bejelentés.

Vaszilij Golubev, a Rosztovi terület kormányzója szerint elektromos rövidzárlat okozta a tüzet.

A közösségi oldalakra több felvétel is felkerült az esetről, a környékbeliek arról számoltak be, a tűz előtt robbanásokat is hallottak.

Golubev közleménye szerint a robbanásokat a kigyulladt, üzemanyaggal teli tartályok okozták. Hozzátette: a tűz egy 800 négyzetméteres területet érint, és nem áll fenn annak a veszélye, hogy átterjed a lakóházakra. Biztonsági okokból azonban felszólították a hatóságok a környékbelieket, hagyják el otthonaikat. A rendőrség közleménye szerint a kigyulladt épület két fala leomlott.

Időközben a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet.

Az esetre Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó is reagált Twitter-oldalán:

Az FSZB bármelyik épülete ha leég, vagy felrobban az Oroszország Föderációban, különösen a Rosztovi régióban, egyértelműen a pánik, a hatalom meggyengülésének és egy belső konfliktus kialakulásának a jele. Ukrajna nem avatkozik bele, de örömmel nézzük...

Rosztov-on-Don az Azovi-tenger partjától csupán néhány kilométerre fekszik, de szintén nagyon közel van Ukrajna keleti határaihoz is.

Borítókép: Füst száll fel az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kigyulladt épületétől 2023. március 16-án Rosztov-on-Don városában. (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Vladimir Aleksandrov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.