Mégsem utazik Franciaországba III. Károly

A francia elnöki hivatal bejelentette, hogy elhalasztják a brit uralkodó március 26-ra tervezett franciaországi látogatását az országos megmozdulások és tüntetések miatt – írja a V4NA.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA, MTI2023. 03. 24. 13:34
KAMILLA királyné; III. KÁROLY
Sandringham, 2022. december 25. III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné érkezik a királyi család hagyományos karácsonyi templomlátogatására a kelet-angliai Norfolk megyében lévõ téli rezidencia, Sandringham kastélya közelében 2022. december 25-én. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth Fotó: Kirsty Wigglesworth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem utazik el a tervezett időpontban III. Károly brit uralkodó Párizsba, első hivatalos látogatására. A király elsőként Franciaországba látogatott volna el neje, Kamilla kíséretében, ám a látogatás meghiúsult a franciaországi tüntetéssorozat miatt.

A Buckingham-palota sokáig kitartott az eredeti elképzelés mellett, és jelezték, hogy csak akkor változtatnak a programon, ha feltétlenül szükséges. Gérald Darmanin francia belügyminiszter is arról beszélt pénteken reggel a CNewsnak, hogy tökéletes körülmények között tudják fogadni III. Károlyt, akinek a biztonsága érdekében 

összesen négyezer rendőrt és csendőrt mozgósítottak vasárnap estétől Párizsban, a külvárosokban és Bordeaux-ban. 

A francia vezetés utóbb mégis úgy döntött, hogy lemondja a látogatást, és későbbi időpontra teszik át – számolt be a francia Le Figaro.

Az Élysée-palota a nyugdíjreform miatti feszültségekkel indokolta III. Károly párizsi látogatásának halasztását. Erről azt követően határoztak, hogy Emmanuel Macron francia államfő telefonon egyeztetett a brit uralkodóval – olvasható a V4NA cikkében.

III. Károly király és felesége a következő hét második felében Németországba látogat a tervek szerint. Ennek az utazásnak az esetleges halasztása nem merült fel. A királyi házaspár szerdán érkezik Berlinbe, ahol Frank-Walter Steinmeier német államfő fogadja őket, és állami bankettet ad a tiszteletükre. A brit uralkodó és hitvese Hamburgba is ellátogat, és jövő vasárnap tér vissza Londonba – emlékeztetett az MTI.

Borítókép: III. Károly brit király és Kamilla királyné (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.