Rendkívüli állapotot hirdettek ki Ecuadorban

Rendkívüli állapotot hirdettek ki Ecuador tizennégy tartományában kedden az országot ért természeti katasztrófák miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 21. 17:33
null
Pasaje, 2023. március 20. Megrongálódott épületek kifosztásának megakadályozására kirendelt katonák járõröznek az ecuadori Pasaje városban 2023. március 19-én, az ország délnyugati partvidékén pusztító földrengés másnapján. Az amerikai földtani intézet (USGS) által 6,7-es erõsségûnek mért földmozgásban legkevesebb tizenöten életüket vesztették, és több mint négyszázan megsebesültek. MTI/EPA/EFE/Jhonatan Miranda Fotó: Jhonatan Miranda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guillermo Lasso elnök intézkedése a földrengés, illetve a heves esők által legsúlyosabban érintett országrészekre vonatkozik. Az elnök azt is közölte, hogy a fedél nélkül maradtak legfeljebb három hónapra szóló lakásbérleti támogatást kapnak, egyúttal szociális lakások építését is bejelentette.

Az intézkedés hatvannapos időtartamra szól, és azt szolgálja, hogy a hatóságoknak legyen elegendő idejük előteremteni a lakosság ellátását és az infrastruktúra helyreállítását szolgáló anyagi erőforrásokat.

A 6,8-es erősségű szombati földmozgásnak legkevesebb tizennégy halálos áldozata és több száz sérültje van.

Hivatalos adatok szerint további 21 ember meghalt az utakat, hidakat és egyéb infrastrukturális létesítményeket leromboló heves esők következtében.

Borítókép: Megrongálódott épületek kifosztásának megakadályozására kirendelt katonák járőröznek az ecuadori Pasaje városban 2023. március 19-én (Fotó: MTI/EPA/EFE/Jhonatan Miranda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.