Schmidt Mária: Soros György vált az Indián belüli anarchia és káosz fő mozgatórugójává

Mégiscsak királyság, hogy egy magyar embernek sikerült a világ minden részén közellenséggé válnia – írja Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának publicisztikája a Látószög blogon.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 12:11
SWITZERLAND-DAVOS-POLITICS-ECONOMY-DIPLOMACY Fotó: FABRICE COFFRINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Narenda Modi választási sikere és a Gandhi–Nehru-dinasztia bukása friss levegőt lehelt abba a régi hindu nemzeti projektbe, aminek az a célja, hogy Indiának határozott indiai vallási és kulturális identitást és erkölcsi értékeket adjon.”

Hosszú élete során sok mindent és sok mindenkit utált Soros György, de talán a legjobban Indiát, a nacionalista kormányt és miniszterelnökét utálja

– idézi az OpIndia, a magát a fősodorral szemben meghatározó indiai portál szerkesztőségi írását a Látószög blog.

Majd így folytatja: az Open Society Foundations 1999-ben nyílt meg Indiában. Ösztöndíjakat, tanulmányi- és kutatási támogatásokat adott, de főleg a rend megzavarására fókuszált. Filantrópiai tevékenysége álcája alatt ugyanis a Soros által irányított nemzetközi baloldali szervezet behálózta az egész országot és mindenhol az Indián belül tevékenykedő India-ellenes elemeket támogatta. Az elmúlt évtizedekben Soros mindent megtett annak érdekében, hogy gyengítse India nemzeti, nacionalista jellegét és ennek érdekében felhasználta az általa finanszírozott NGO-kat, a médiát, behálózta az értelmiséget.

Különösen az Obama-évek alatt erősödött meg a Soros-féle OSF tevékenysége Indiában. Akkor már fő feladatának a tematizáció feletti uralom megszerzését tekintette, és azt, hogy az igazságszolgáltatást és a médiát szembe fordítsa a nemzeti érdekkel.

2008-ban a Soros Economic Development Fund (SEDF) az Omidyar Networkkel, az Indian School of Business-szel (ISB) és a Google.orggal együtt egy 17 milliós SONG elnevezésű projektet indított a médiába történő beruházások felpörgetése céljából. A többi networkkel együtt Soros jelentős összegű célzott ösztöndíjakkal is támogatja a médiát a politikai narratíva befolyásolása érdekében.

Soros olyan értelmiségieket pénzel, akik az indiai állam, különösen a Narendra Modi-féle nacionalista kormány ellenségei

– olvasható a Látószög blogon.

Ezt a tevékenységét még az OSF indiai beindítása előtt megkezdte.

Subrahmanyam Jaishankar indiai külügyminiszter nemrég egy ausztráliai pódiumbeszélgetésen fakadt ki Soros György ellen. Az ellen a Sorostól származó állítás ellen, miszerint India ugyan demokrácia, de Modi miniszterelnök nem demokrata. Soros régebben azt is állította, hogy Modi muszlimok millióit akarja megfosztani állampolgárságától. Ami nettó hazugság volt.

Jaishankar szerint Soros egy öreg, dúsgazdag ember, aki New Yorkból akarja meghatározni, hogyan működjön a világ, ami igen veszélyes törekvés. Szerinte Soros határozott politikai preferenciákkal rendelkezik és ezek érvényre juttatása érdekében hatalmas összegeket fektet be a narratívák meghatározásába és alakításába.

 

De Indiában közel 1,4 milliárd ember él, és nem tűri el, hogy Soros szabja meg, hogy milyen irányba menjen India, hogy rendezze be az életét.

 

Jaishankar kitért arra is, hogy Soros szerint ugyan a választások adják a demokrácia alapját, de ha nem azt az eredményt hozzák, amit ő akar, akkor kijelenti, hogy nincs demokrácia. Közben nyitottságról és átláthatóságról papol.

Az indiai külügyminiszter szerint fontos és időszerű lenne, ha komolyan beszélnénk a demokráciáról. Indiában hatalmas választói részvétel volt, a választások tiszták voltak, egyértelmű eredményt hoztak, nem úgy, mint néhány más demokráciában, ahol átláthatatlanok és szabályozatlanok a folyamatok, és ezért a polgárok nagy tömegei nem fogadják el az eléjük tárt eredményt.

A teljes írás a Látószög blogon olvasható.

Borítókép: Soros György (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.