Videón, ahogyan a levegőben kigyulladt a repülőgép

A tüzet az okozhatta, hogy a gép egy madárnak ütközött.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 04. 24. 10:15
null
An American Airlines airplane sits on the tarmac at LaGuardia airport in New York on January 11, 2023. - The US Federal Aviation Authority said Wednesday that normal flight operations "are resuming gradually" across the country following an overnight systems outage that grounded departures. (Photo by Ed JONES / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonságban landolt az American Airlines egy gépe vasárnap, miután a levegőben az egyik hajtómű kigyulladt. A tüzet az okozhatta, hogy a gép egy madárnak ütközött. A Boeing 737-es egy madárral ütközhetett össze a levegőben, az esetben senki nem sérült meg – írja a Világgazdaság

A szövetségi légiügyi hatóságok tájékoztatása szerint senki nem sérült meg az eset során, és a gép helyi idő szerint reggel 8-kor biztonságosan földet ért a John Glenn Columbus nemzetközi repülőtéren.

A történteket a reptér is megerősítette a Twitter-oldalán, hozzátéve, hogy a légikikötő a kényszerleszállás ellenére zavartalanul működik – írja a Világgazdaság az India Times-ra hivatkozva. A FlightAware repülőket követő oldala szerint az American Airlines Boeing 737-es gépe mintegy harminc perccel a felszállás után tért vissza a reptérre.

A gép a phoenixi Sky Harbor repülőtérre tartott, Upper Arlington felett repült, amikor kénytelen volt módosítani az  útvonalát, miután összeütközött a madárral. A baleset körülményeit vizsgálják.

A légitársaság közölte, hogy a gépet karbantartás idejére kivonják a forgalomból, és dolgoznak az utasok Phoenixbe juttatásán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.