Agyonlőttek egy gázoló és kést rántó palesztin merénylőt Ciszjordániában

Az incidensben egy palesztin könnyebben megsérült, amikor a merénylő az autójával nekiütközött egy palesztin járműnek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 27. 22:46
Squad,Of,Israeli,Elite,Unit,Combat,Soldiers,Carrying,A,Wounded
512162506 Fotó: Alex Lerner Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A palesztin férfi gázolásos merényletet próbált elkövetni csütörtök délután Ciszjordánia északi részén, az ötös főúton, Ariel telepesváros közelében, a Gitai Avisar csomópontnál, ahol a szemközti sávba hajtott, s megpróbálta elütni az ott tartózkodó civileket és biztonságiakat – írta meg az Aljazeera.

Ezt követően, a szemtanúk beszámolója szerint késsel hadonászva kiszállt az autójából, mire az ott álló katonák rálőttek. A férfi később belehalt sérüléseibe. A Palesztin Hatóság szerint a merénylő a 39 éves Ahmed Taha volt.

Az Izraelben és Ciszjordániában elkövetett palesztin támadásokban az év eleje óta 19 ember vesztette életét, és többen súlyosan megsebesültek. Idén már csaknem száz palesztint öltek meg Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben támadások vagy a biztonsági erőkkel való összecsapások során, néhányan közülük civilek voltak, s többek halálának körülményét vizsgálják.

Izrael azt állítja, hogy az áldozatok többsége fegyveres volt. Az izraeli közlések szerint a katonai rajtaütések célja a palesztin fegyveres szervezetek felszámolása és a jövőbeli terrortámadások meghiúsítása. A palesztin tisztségviselők viszont úgy nyilatkoztak, hogy a razziákban Ciszjordánia 55 éve tartó, határozatlan idejű izraeli megszállásának megszilárdítását látják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.