„Katasztrofális a helyzet Ukrajnában”

„Zelenszkij a legkisebb reálpolitikai érzékkel sem rendelkezik”, nem látja, hogy ezt a háborút nem lehet megnyerni – közölte Nógrádi György .

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 10:21
Nógrádi György
Budapest, 2015. december 3. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ Horst Teltschik 329 sorsfordító nap - a német újraegyesülés belülrõl címû könyvének bemutatóján az Andrássy Gyula Német Nyelvû Egyetemen, Budapesten 2015. december 3-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula Fotó: Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsának tartja, hogy Ukrajna a nemzetközi térben F–16-os harci repülőgépekre keres pilótákat, holott eddig senki nem adott nekik ilyen típusú gépeket, közölte Nógrádi György a háború állásával kapcsolatban – írja a Mandiner az Ultrahang podcast nyomán. Ez a fejlemény is az eszkaláció irányába mutat, a szakértő szerint, miközben 

„Zelenszkij a legkisebb reálpolitikai érzékkel sem rendelkezik”, így nem látja, hogy ezt a háborút nem lehet megnyerni.

Emlékeztetett: az alapvető orosz cél a Krím mindenáron történő megtartása, minden más cél alárendelhető ennek. Továbbra sem világos, hogy lesz-e tavaszi ellentámadás Ukrajna részéről, jelenleg mindenki kivár és találgat. Ugyanakkor a frontokon katasztrofális a helyzet, rengeteg a halott és a sebesült, amire pedig senki sem figyel, hogy rengeteg a lelki sebesült, akik órási terhet és kihívást jelentenek majd a társadalmaknak a háború végén, és erre, illetve az ő ellátásukra senki sem készül.

Ukrajnában a helyzet katasztrofális, hangsúlyozta Nógrádi György, aki arra is rámutatott, hogy az ukrán legfelsőbb vezetés néhány órán belül mond ellent önmagának, és ezt rendszeresen megteszi. Nem kizárt persze, hogy ennek egy része tudatos csel, de ebben az esetben is

beszédes, hányszor hazudtolják meg egymást és önmagukat. 

Moszkvában olyan emberek fogalmaznak meg békepárti üzeneteket, akik szép nyilatkozatokat tesznek ugyan, de politikai jelentőségük marginális, nincsenek a hatalom közelében, ezért ezeknek az üzeneteknek korai örülni, figyelmeztetett a szakértő.

Az eredeti cikk a Mandineren olvasható.

Borítókép: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.