Medvegyev reagált a G7-ek tervére az orosz exporttilalomról

A napokban kiderült, hogy a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G7-csoport egységesen szankcionálná Oroszországot.

Gábor Márton
2023. 04. 23. 15:38
MEDVEGYEV, Dmitrij; HSZI Csin-ping; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. március 21. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje a Hszi Csin-ping kínai államfõ és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping elõzõ nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev Fotó: Alekszej Majsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A G7-ek idiótáinak ötlete a hazánkba irányuló export teljes betiltásáról kiváló, mivel ez egyben a hazánkból származó import betiltását is jelentené a G7-országok leginkább érzékeny területein. Ebben az esetben a gabonaüzlet és sok más dolog, amire olyan égető szükségük van, megszűnik létezni” – írta Dmitrij Anatoljevics Medvegyev az általa üzemeltetett Telegram-csatornán.

Az orosz politikus a G7-es országok egyik tervére reagált, amelynek értelmében megtiltanák az árucikkek exportálását Oroszországba. 

A japán Kyodo hírügynökség ugyanis pénteken kormányzati forrásokra hivatkozva nyilvánosságra hozta, hogy a G7-csoport országai a teljes exporttilalmat fontolgatják.

A jelentés szerint a csoport tisztviselői a jövő hónapban Japánban tartandó csúcstalálkozó előtt vitatják meg az ötletet.

Hirokazu Matsuno japán kabinetfőtitkár azt állította, hogy a kormány tudomást szerzett róla, de tartózkodik attól, hogy kommentálja a G7-országok és a hasonlóan gondolkodó nemzetek közötti eszmecserét az Oroszország elleni esetleges további szankciókról.

– Az orosz agresszió mielőbbi befejezése szempontjából az a fontos, hogy a G7-ek továbbra is egységesen kiálljanak az Oroszország elleni szigorú szankciók és Ukrajna határozott támogatása mellett – mondta egy sajtótájékoztatón a kabinetfőnök.

 

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én.  (Fotó: TI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.