A múltat végképp eltörölni

Mit számítanak a tények, ha nem illenek bele az aktuális politikai kurzus retorikájába? A Fehér Ház szóvivője gond nélkül átírja a történelmet, ha arra van szükség. Bár korábbi megnyilatkozásai után ez talán már keveseket lep meg.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 10:27
Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője (Fotó: EPA/Michael Reynolds)
Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője (Fotó: EPA/Michael Reynolds)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mint azt mindannyian tudják, ezen a héten ünnepeljük a második világháború európai végének évfordulóját, valamint az Egyesült Államok és a szövetséges erők győzelmét a fasizmus és az agresszió felett a kontinensen − mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője a tegnapi sajtótájékoztatója során. Hogy mi okból felejtette el megemlíteni a Szovjetuniót, tudatlanságból vagy a manapság divatos történelemeltörlési szándékkal, ezt nem tudni. (Egyébként a Szovjetunió része volt Ukrajna is.)

Jean-Pierre egyébként az ukrajnai háborúval kapcsolatos gondolatait vezette fel a fenti szavakkal. – Az európai kontinens most újabb agresszióval néz szembe. Válaszul az Egyesült Államok összefogta a világot, és továbbra is támogatni fogjuk Ukrajna népét, hogy megvédje függetlenségét és demokráciáját − mondta a szóvivő.

Az már többször kiderült, hogy a Fehér Ház szóvivője érdekes viszonyt ápol az igazsággal, például amikor nemrég azt állította, hogy az illegális bevándorlás Biden elnök intézkedéseinek hála kilencven százalékkal csökkent.

Borítókép: Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője (Fotó: EPA/Michael Reynolds)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.