Egy egész farkasfalkát, fakó keselyűket és hollókat mérgeztek meg

Olmo di Bobbi vidékén gyakorlatilag egy egész farkasfalkát irtottak ki mérgezett hússal az orvvadászok – közölte a közép-olaszországi nemzeti park, amely egyike a leghíresebbeknek Itáliában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 18. 20:26
Eurasian,Wolfpack,In,Nature,Habitat,In,Bavarian,Forest,,National,Park
551742424 Fotó: PhotocechCZ Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A méregtől elpusztult állatok tetemeit egy hét leforgása alatt fedezték fel egy olyan régióban, amely az ember és a nagyragadozók békés együttélése szimbólumának számít – hangsúlyozták szenvedélyes hangú közleményükben a nemzeti park vezetői.

Még tartanak a laboratóriumi vizsgálatok, de a helyszínen talált, mérgező vegyi anyagokban áztatott húsdarabok nem hagynak kétséget afelől, hogy „bűnözők kulturálisan vissza akarják vinni a régiót a középkorba” – olvasható a közleményben.

A park szerint „gazdák egy középkori mentalitású kisebbsége” tehető felelőssé a farkasok és a ragadozó madarak pusztulásáért.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.