„Fel vagyunk készülve egy újabb járványra?”

Magyarország levonta a következtetéseket a koronavírus-járványból, s olyan stratégiai képességeket építettünk ki, amilyenekkel korábban nem rendelkeztünk – írta Szijjártó Péter.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 7:53
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. május 11. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Magna Automotive Services GmbH beruházását bejelentõ sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. május 11-én. A kanadai Magna autóalkatrész-beszállító üzemet épít Vecsésen, a nagyjából 19 milliárd forint értékû beruházással 300 új munkahely jön létre. A beruházást a magyar állam 3,8 milliárd forinttal támogatta. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években a biztonsági válságokhoz hasonló vészhelyzeteket állítottak elő az egészségügyi válságok, írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

A koronavírus-járvány megviselte az egész világot, s ugyan minden jel szerint túl vagyunk rajta, kérdés, hogy fel vagyunk-e készülve egy esetleges hasonló kitörésre a jövőben

– fogalmazott, kiemelve, hogy

Magyarország mindenesetre levonta a következtetéseket, s olyan stratégiai képességeket építettünk ki, amilyenekkel korábban nem rendelkeztünk. 

A külügyminiszter kedden Genfben a WHO közgyűlésén vesz részt, ahol a globális járvány- és egészségügyi helyzetet tekintik át.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.