Felügyelet alatt sebesült meg annyira a kislány, hogy apja kivette az óvodából

A jelentés szerint a személyzet egyik tagja a kislányt egy asztal mellett találta a földön, szemén a vágott sebbel.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 05. 21. 11:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Neil Dumoulin drasztikus lépésre szánta el magát, és kivette lányát, a kétéves Delilah-t az óvodából, miután egy sokkoló incidens következtében a kislány szeme fölötti rész felszakadt és zúzódásos sérüléseket szenvedett – írja a Mirror

Neil Dumoulin elmondta, hogy a kétéves Delilah véres volt és borzalmasan zaklatott a yorki Little Green Rascals nevű óvodában történt incidens után.
A kislány a szeme fölött szenvedett sérülést, amikor elesett. Az apa panaszt nyújtott be az óvoda vezetőinek, azt állítva, hogy nem ez az első eset, hogy a lánya ott sebesült meg.

Neil elmondta, hogy lánya már korábban is megsérült, de a legutóbbi eset után annyira aggódott, hogy egész egyszerűen nem engedte az óvodába Delilah-t, és jelentette az ügyet. Miután meglátta, milyen sokkoló állapotban van a lánya, Neil lefotózta, majd elvitte a yorki sürgősségire, ahol a másfél centiméteres vágást kitisztították és lezárták. Az óvoda képviselői azt állítják, hogy a személyzet nem látta, hogyan sérült meg Delilah szeme, de a kislány azt mondta az egyik munkatársnak, hogy egy székbe ütötte. A jelentés szerint a személyzet egyik tagja Delilah-t egy asztal mellett találta a földön, a szemén a vágott sebbel.

A YorkshireLive beszámolója szerint Neil azt állította, hogy a családot nagyon megrázta az eset, a lánya sírós volt, fájdalmai voltak, és nem aludt jól. Az óvoda szóvivője közleményében azt mondta, hogy elszomorította a baleset, és vizsgálatot folytatnak. Hozzátették: „A Little Green Rascalsnál a gyermekek biztonsága a legfontosabb.”

„Elszomorít bennünket, hogy baleset történt a gondozásunkban lévő gyermekkel. Alapos vizsgálatot folytatunk, és a megállapítások összefoglalóját a lezáráskor megosztjuk a szülőkkel. Együttműködünk a szabályozó szervekkel, és kapcsolatban állunk a helyi hatósággal és az Ofsteddel.”

Martin Kelly, a City of York Tanács gyermekekkel és oktatással foglalkozó vállalati igazgatója elmondta: „Tisztában vagyunk a Little Green Rascals óvodában történt helyzettel, és együttműködünk az illetékes szervekkel, hogy útmutatást adjunk és megfelelő bizonyítékot szerezzünk."

A Little Green Rascals az Ofsted 2022-ben közzétett jelentésében kiváló minősítést kapott. Az Ofsted 2022. szeptember 12-én hatósági látogatást tett, miután a szolgáltató értesítette őket, hogy egy gyermeknek sikerült kijutnia az óvodából a hónap elején. Az Ofsted megállapította, hogy az óvoda intézkedéseket hozott: megváltoztatta a kertkapu zárjainak típusát, és egy további kerítéssel ellátott területet épített be, hogy a gyermekek ne tudjanak kijutni az óvoda kertjéből a parkolóba.

Az Ofsted szeptember 20-án újabb ellenőrző látogatást tett. E látogatás során az Ofsted megvitatta a „további aggályos területeket”, és intézkedéseket fogalmazott meg az óvoda számára, többek között a következők biztosítására vonatkozóan. Az Ofsted online közzétett összefoglalójában azt mondta: „Megállapítottuk, hogy megtették a szükséges lépéseket a személyzet hatékony bevetésének biztosítása érdekében, beleértve azt is, amikor a gyerekek a szabadban játszanak. A megtett intézkedések között szerepelt a személyzet kommunikációját segítő kézi adóvevők bevezetése.”


 Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.