Friss információk a Mol pakisztáni telephelyén történt vérengzésről

A támadók fegyvereket zsákmányoltak a többórás tűzharcot követően.

Gábor Márton
2023. 05. 23. 16:14
null
Makori, 2018. március 31. A Mol Pakistan Makori központi feldolgozó üzeme 2018. március 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pakisztáni Frontier Constabulary félkatonai egységbe tartozó négy személy és két másik biztonsági őr halt meg a magyar tulajdonú olaj- és gázkutató telephely elleni éjszakai támadásban Hangu körzetben. Irfan Khan rendőrfelügyelő-helyettes a Dawn angol nyelvű pakisztáni újságnak elmondta, hogy késő este terroristák válogatás nélkül tüzet nyitottak a Mol Pakistan Oil and Gas Company Mainji Khel nevű telephelyén állomásozó biztonsági személyzetre.

– A katonák két órán keresztül bátran vívtak tűzharcot. Az őrség négy tagja és egy magánbiztonsági cég két munkatársa mártírhalált halt ebben a támadásban

 – tette hozzá. Khan elmondta továbbá, hogy a terroristák fegyvereket is zsákmányoltak, majd az éjszakai sötétséget kihasználva el tudtak menekülni.

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, a támadást mintegy 50 terrorista hajtotta végre, akik két kutat, az M–8-ast és az M–10-est vették célba nehézfegyverekkel, köztük gránátokkal. Az M–8-as kútnál a biztonsági őrök visszaverték a terroristák támadását, áldozatok az M–10-es kútnál voltak. Sajtóinformációk szerint a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű militáns szervezetet tagjai lehettek, azonban a csoport egyelőre nem vállalta a felelősséget a támadásért.

Lapunk megkereste a Mol-t a támadással kapcsolatban, a társaság elismerte a támadás tényét a TAL Blockban található két kút közelében. Mint írták:

A támadás helyszínén Mol-alkalmazott nem volt jelen, a területet őrző biztonsági erők (pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök) hat tagja életét vesztette. A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállítottuk és biztonsági üzemmódba helyeztük őket, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik. A támadás az üzemi területtől távol történt, a termelés a többi kúton zavartalanul folyik. Az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését.

Pakisztánban megélénkült a terrorcselekmények száma, az elmúlt egy évben 436 terrorincidens során legkevesebb 293-an haltak és 521-en sebesültek meg.

Borítókép: A Mol Pakistan Makori központi feldolgozóüzeme (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.