Kiszivárgott, hogy ki válthatja Elon Muskot a Twitter élén

Az új cégvezető mellett Musk eggyel hátrébb lépne, és az új szerepe szerint ügyvezető elnökké és technológiai igazgatóvá nevezné ki magát.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 05. 12. 17:52
Kazan,,Russia,-,Apr,26,,2022:,Logo,Of,Social,Network
2149752817 Fotó: Sergei Elagin Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszivárgott sajtóhírek szerint Linda Yaccarinóval, az NBCUniversal hirdetési vezetőjével tárgyal Elon Musk, hogy vegye át a közösségimédia-platform vezetését. Az NBCUniversal-csoporthoz tartozó CNBC értesülését az is alátámasztja, hogy a topmenedzser pénteken bejelentette távozását a médiatársaság éléről.

Linda Yaccarino speaks onstage during Seat At The Table on March 23, 2022 in New York City. (
Linda Yaccarino. Fotó: Cindy Ord/Getty Images for The Female Quotient

A bejelentésre alig egy nappal azt követően került sor, hogy Musk, aki a tavaly októberi felvásárlás óta vezeti a céget, egy Twitter-posztban közölte, megtalálta a platform új vezérigazgatóját, aki hat héten belül állhat munkába. Az új cégvezető mellett Musk eggyel hátrébb lépne, és az új szerepe szerint ügyvezető elnökké és technológiai igazgatóvá nevezné ki magát.

A hirdetési szakember leigazolása már csak azért is jó választásnak tűnik, mert a Twittertől számos hirdető elpártolt, illetve felfüggesztette reklámköltéseit a fél évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta a Musk által képviselt új irányvonallal szembeni fenntartásai miatt. 

 Linda Yaccarino jelenleg az NBCuniversal Media hirdetési igazgatója, amely az Egyesült Államok három legnagyobb klasszikus televíziós társaságának egyike, leányvállalatai közé tartozik többek között a Universal Pictures is. A vállalat anyaszervezete a Comcast, székhelye a Rockefeller Center épületében van. Yaccarino tevékenységéről a LinkedIn profilján írnak bővebben.

A hirdetési bevételek kiesésének pótlására Musk új előfizetéses szolgáltatást hozott létre, a Twitter Blue-t, amely olyan többletfunkciókat kínál, mint például a hosszabb tweetek megírásának lehetősége.

Borítókép: illusztráció (forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.