Megfigyelő léggömb léphetett be a NATO légterébe

A lengyel minisztérium közlése szerint egy belarusz kémballonról van szó.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 13. 13:12
null
Gnoien, 2023. január 23. A Németország által Lengyelországnak ígért Patriot rakétavédelmi rendszert szállító alakulat indul Gnoien település közelébõl 2023. január 23-án. A légvédelmi rendszert a délkelet-lengyelországi Zamosc térségébe fogják telepíteni. MTI/AP/DPA/Bernd Wüstneck Fotó: Bernd Wüstneck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ismeretlen légi eszköz, feltehetőleg egy megfigyelő léggömb repült be a lengyel légtérbe Belaruszból – közölte szombaton a lengyel nemzetvédelmi tárca hivatalos Twitter-oldalán.
 

Az eszközt a lengyel fegyveres erők légi műveleti központja (COP) észlelte a radarernyőkön. A radarkapcsolat egy idő után megszakadt vele, mégpedig akkor, amikor a tárgy a közép-lengyelországi Rypin község térségébe ért – derült ki a bejegyzésből.

A lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoka az önkéntes területvédelmi erők (WOT) ügyeletes erőit vezényelte oda az eszköz felkutatására

– közölte a nemzetvédelmi tárca. 

Witold Sura, a WOT szóvivője a sajtóval közölte: a fegyveres erők műveleti parancsnokságának alárendelt területvédelmi csoport szombat hajnal óta kutatótevékenységet folytat Rypin környékén. A tűzoltóság toruni parancsnokságának ügyeletes munkatársa megerősítette, hogy a tárgy miatti riasztás szombatra virradóan történt, a tűzoltókat viszont egyelőre nem mozgósították az ügyben.

Borítókép: A Németország által Lengyelországnak ígért Patriot rakétavédelmi rendszert szállító alakulat indul Gnoien település közeléből 2023. január 23-án. A légvédelmi rendszert a délkelet-lengyelországi Zamosc térségébe fogják telepíteni (Fotó: MTI/AP/DPA/Bernd Wüstneck)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.