Nógrádi György: Vihar előtti csönd van

Zelenszkij Ferenc pápával való találkozása után kijelentette, nincs szükség a vatikáni béketervre, csak arra, hogy a pápa támogassa az ukrán tervezetet.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 11:02
null
Pavlohrad, 2023. május 01. Az ukrán rendõrség által közreadott képen egy férfi nézi a tüzérségi lövedékek okozta rombolást a Dnyipropetrovszk megyében lévõ Petrohradban 2023. május 1-jén. MTI/EPA/Ukrán rendõrség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Annyi minden elszabadult a diplomáciai térben, hogy követni is nehéz” – idézi Nógrádi György Ultrahang podcasten elhangzott háborúval kapcsolatos elemzését a Mandiner

Jelentősen élénkültek például a NATO és Japán közötti tárgyalások, a felek közelednek egymáshoz – mutatott rá a szakértő. Dél-Afrika vezetésével öt afrikai ország is előállt egy béketervvel, miközben

Zelenszkij Ferenc pápával való találkozása után kijelentette, nincs szükség a vatikáni béketervre, csak arra, hogy a pápa támogassa az ukrán tervezetet.

Mindeközben Bahmut térségében már azt is fontos hírként közlik a háborúban álló felek, ha néhány száz métert előre tudnak haladni. Állóháború van és vihar előtti csönd, fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő. 

30-40 nyugati ország arra készül, hogy Kínát elszigetelje, Oroszországot meggyengítse, Ukrajnát pedig felemelje, utalt vissza a beszélgetés elején felvetett diplomáciai zsongásra Nógrádi György, aki szerint az országok többsége azonban ebben a folyamatban nem vesz részt. Hozzátette: az Arab Liga is meghívta soron következő ülésére Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki elfogadta a meghívást. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Ukrán rendőrség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.