Orosz légicsapás ért egy rendelőintézetet Ukrajnában

Az ukrán államfő rámutatott arra, hogy a polgári létesítmények elleni szándékos támadás ellentétes az 1949. évi genfi egyezménnyel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, BBC2023. 05. 26. 17:25
null
Dnyipro, 2023. május 26. A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen egy rendelõintézet lángol 2023. május 26-án, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Dnyiprót. Az ukrán elnök közlése szerint egy polgári személy életét vesztette, legalább tizenöten megsebesültek. MTI/AP/Rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma Fotó: State Emergency Service of Ukraine
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz erők rakétacsapást mértek pénteken a kelet-ukrajnai Dnyipro városára, ahol eltaláltak egy orvosi rendelőintézetet. A BBC információi szerint eddig két ember vesztette életét és 23-an sebesültek meg.

Az ukrán államfő rámutatott arra, hogy a polgári létesítmények elleni szándékos támadás ellentétes az 1949. évi genfi egyezménnyel. 

Szavai szerint az „orosz terroristák ismét kimutatták embertelenségüket”. Hozzátette, hogy a rakétatámadás következményeinek felszámolása és az áldozatok mentése a helyszínen folytatódik – hívta fel a figyelmet az MTI.

Az államfő közzétett egy videófelvételt is, amelyen egy lerombolt épület látható, fölötte sűrű füsttel.

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegram közösségi oldalon arról tájékoztatott, hogy az orosz támadás károkat okozott a rendelőintézeten kívül egy magángazdaságban, két vállalkozás létesítményeiben és egy benzinkútban, utóbbinál egy helyi lakos megsebesült. Közlése szerint az ukrán légvédelmi erők öt orosz robotrepülőgépet és hat iráni gyártmányú, Sahíd típusú önmegsemmisítő drónt semlegesítettek a régió légterében.

Borítókép: A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen egy rendelőintézet lángol 2023. május 26-án, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Dnyiprót. Az ukrán elnök első közlése szerint egy polgári személy életét vesztette, legalább tizenöten megsebesültek (Forrás: MTI/AP/Rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.