A hirtelen leesett nagy mennyiségű eső és az áradás több életet követelt Kubában

A heves esőzések miatt utak és hidak rongálódtak meg, a Havannából kelet felé tartó vonatok nem indulhattak el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 13. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hárman meghaltak, ezreket kellett kitelepíteni a heves esőzések és áradások miatt Kuba keleti és középső részén – közölte a hatóság helyi idő szerint hétfőn.

A csütörtökön kezdődött eső ereje alábbhagyott, a mentési munkák folytatódtak hétfőn a sziget több keleti tartományában (Holguinban, Camagüey-ban, Granmában, Santiago de Cubában, Las Tunasban) és az ország középső részén fekvő Sancti Spiritusban.

Camagüey tartomány polgári védelme hétfői közleménye szerint egy 56 éves férfit találtak holtan egy gátnál, egy másik, 67 éves férfi halálának okait vizsgálják.

Granma tartományban csaknem hétezer-ötszáz embert telepítettek ki otthonából, Las Tunasban nagyjából hétszáz hektárnyi vetés ment tönkre. Egy hatvanéves granmai férfi vízbe fulladt.
 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.