Akár még hazánkról is szavazhatnak a korrupciós botrány érintettjei

Eva Kaili és Marc Tarabella is szeretne részt venni az Európai Parlament következő plenáris ülésén.

Magyar Nemzet
2023. 06. 05. 15:31
7? ?????????? ?????? ??????; conference; Delphi; Delphi Economic Forum VII; development; economic market; economy; finance; financial; forum; growth; panel; speech; ?????; ??????; ????????; ?????????; ??????; ?????; ????????; ??????; Eva Kaili; ??? ?????
GREECE-EU-BELGIUM-QATAR-CORRUPTION Fotó: MENELAOS MYRILLAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen hogy lekerült a bilincs Eva Kailiról, az Európai Parlament (EP) korrupciós botrányának főszereplője máris interjúkat adva védekezik.

 Az EP korábbi szocialista alelnöke azt állítja, nem tudta, mi az a hétszázezer eurónyi készpénzt tartalmazó táska az otthonában, amit saját apjával vitetett el a házából, és ami szerinte Antonio Panzeri korábbi EP-képviselőé volt valójában

 – derült ki a Corriere della Sera olasz napilapnak adott interjúból, amelyet a Mandiner szemlézett

Kaili egyértelműen elhatárolódott Panzeri korábbi NGO-s tevékenységétől is, mondván, neki nem volt köze hozzá és nem volt ismerete az ügyeiről. Igaz, Kaili élettársa Panzerinek dolgozott, asszisztensként és személyes tolmácsként.

– A titkosszolgálatok is megerősítették, hogy nem vagyok bűnszervezet tagja. Senki nem tud lefizetni

– jelentette ki a görög politikus.

– Egyévnyi vizsgálódások után a számláim és az ingatlanjaim kristálytisztának bizonyultak. Az ujjlenyomataim nincsenek rajta a megtalált bankjegyeken. Az ártatlanságomat be fogom bizonyítani az ügyvédeimmel – tette hozzá Eva Kaili.  Arra, hogy Panzeri szerint 250 ezer euró Kailinak járt, a görög politikus úgy reagál: ő nem kapott pénzt, Panzeri vallomása pedig fenyegetés hatására születhetett. 

A görög politikust május végén engedték ki a házi őrizetből, jogi csapata máris azon dolgozik, hogy elhagyhassa Belgiumot. A jogi csapat azzal indokolta az eljárás megindítását, hogy Kaili részt szeretne venni az EP következő plenáris ülésén, amelyre júniusban kerül sor Strasbourgban – írta meg lapunk is

Ha a volt alelnök visszatér a politikai porondra, ő is szavazhat a jövőben Magyarországról, ahogy Marc Tarabella letartóztatott szocialista EP-képviselő is. 

A korrupcióval, bűnszervezetben való részvétellel és pénzmosással vádolt politikus szintén megszavazta azt az EP-határozatot, amely szerint hazánk többek közt a korrupció miatt nem alkalmas az EU elnökségének ellátására. A korrupciós botrány gyanúsítottját áprilisban engedték ki a börtönből, nemrég pedig ismét az Európai Parlament területén látták.

 

Borítókép: Eva Kaili, az Európai Parlament korrupciós botrányának főszereplője (Fotó: Menelaos Myrillas)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.