Autópálya-felüljáró omlott be a nagyváros közelében

Sajtóinformációk szerint a felüljáró azok után omlott be, hogy egy tartálykocsi kigyulladt alatta.

Gábor Márton
2023. 06. 11. 19:58
A Philadelphiában összeomlott autópálya felüljáró maradványai.
Forrás: 6ABC Action News/Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeomlott az Interstate 95 nevű autópálya egyik szakasza vasárnap kora reggel az egyesült államokbeli Philadelphiában. A helyszínen készült videókon jól látszott, hogy egy hatalmas betonlap zuhant le az alsó úttestre. 

A philadelphiai tűzoltóság egyik tisztje, Derek Bowmer százados azt mondta, hogy az út északi sávjai eltűntek, a déli sávok pedig veszélyes állapotban vannak a tűz okozta hő miatt. Hozzátette: az autópálya alatt található gázvezetékek is megsérültek, ami robbanásokat okozott a föld alatt.

Mark Fusetti, a philadelphiai rendőrség nyugalmazott őrmestere elmondta, hogy a város repülőtere felé tartott dél felé, amikor észrevette, hogy sűrű fekete füstfelhők emelkednek az autópálya fölé. Amint elhaladt a tűz mellett, az út alattuk meredezni kezdett, és egy észrevehető mélyedés alakult ki az útpályán, ami számos, a helyszínről készített videófelvételen is látható volt.

„A mai nap hosszú lesz, és mivel a 95-ös autópálya északi és déli irányba tartó része is megsérült, a vártnál is hosszabb ideig tarthat majd a szakasz helyreállítása” – mondta Dominick Mireles, a philadelphiai katasztrófavédelmi hivatal igazgatója, akinek elmondása szerint építőipari nehézgépekre lesz szükség a törmelék eltávolításának megkezdéséhez.

A katasztrófavédelmi hivatal emellett azt is közölte, hogy más utcákat is lezártak, és felszólították az embereket, hogy kerüljék el a környéket.

Borítókép: A Philadelphiában vasárnap összeomlott autópálya-felüljáró maradványai (Forrás: 6ABC Action News/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.