Bakondi György: Fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke

Magyarország és Európa szempontjából fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 03. 21:11
Flags,Of,Nato,-,North,Atlantic,Treaty,Organization,And,Turkey.
1449983459 Fotó: J_UK Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török elnök tevékenysége, a politikai stabilizáció, az Európába irányuló energetikai ellátás, a béke iránti törekvés és a menekültügyet érintő, Európa biztonságát szolgáló számos döntése fontossá tette, hogy hatalmon maradjon –mondta Bakondi György.

Magyarországnak a belső biztonság, a határbiztonság és az ellátásbiztonság szempontjából is jelentős partnere a NATO-tag Törökország 

– tette hozzá.

Az illegális bevándorlás főbb útvonalairól szólva a belbiztonsági főtanácsadó elmondta: az olasz partoknál 300 százalékos a növekedés a tavalyi számokhoz képest. Ez ellen próbál határozott lépéseket tenni az olasz kormány a hajók korlátozásával és a zászló szerinti államok felelősségének felvetésével, illetve tárgyalnak a líbiaiakkal és a tunéziaiakkal is, hogy magát az útnak indulást meg tudják akadályozni.

A balkáni útvonalon maffiaszerű módszerekkel dolgozó embercsempészbandák működnek, amelyek az erőszaktól sem riadnak vissza. Bakondi György megjegyezte, hogy már meghaladta az 54 ezret az elfogott határsértők száma. Mint mondta, egyre többen próbálkoznak Románia és Horvátország felé indulni, mert kockázatosnak ítélik a jól őrzött magyar határt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.