időjárás 16°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Bakondi György: Fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.03. 21:11 2023.06.03. 21:45
Bakondi György: Fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke

Magyarország és Európa szempontjából fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A török elnök tevékenysége, a politikai stabilizáció, az Európába irányuló energetikai ellátás, a béke iránti törekvés és a menekültügyet érintő, Európa biztonságát szolgáló számos döntése fontossá tette, hogy hatalmon maradjon –mondta Bakondi György.

Magyarországnak a belső biztonság, a határbiztonság és az ellátásbiztonság szempontjából is jelentős partnere a NATO-tag Törökország 

– tette hozzá.

Az illegális bevándorlás főbb útvonalairól szólva a belbiztonsági főtanácsadó elmondta: az olasz partoknál 300 százalékos a növekedés a tavalyi számokhoz képest. Ez ellen próbál határozott lépéseket tenni az olasz kormány a hajók korlátozásával és a zászló szerinti államok felelősségének felvetésével, illetve tárgyalnak a líbiaiakkal és a tunéziaiakkal is, hogy magát az útnak indulást meg tudják akadályozni.

A balkáni útvonalon maffiaszerű módszerekkel dolgozó embercsempészbandák működnek, amelyek az erőszaktól sem riadnak vissza. Bakondi György megjegyezte, hogy már meghaladta az 54 ezret az elfogott határsértők száma. Mint mondta, egyre többen próbálkoznak Románia és Horvátország felé indulni, mert kockázatosnak ítélik a jól őrzött magyar határt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.