Félre kell tenni az ellenségeskedést – mondta beiktatásán Erdogan török elnök + videó

Erdogan lovas díszkísérettel érkezett a helyszínre, ahol 101 ágyúlövés köszöntötte.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 17:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mind a 85 millió embert felkaroljuk, politikai nézetektől, származástól, hovatartozástól és felekezettől függetlenül. Nem tagadjuk meg szeretett nemzetünk személyünkbe, pártunkba és szövetségünkbe vetett bizalmát – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan újraválasztott elnök szombaton a beiktatási ceremónián.

A nagyszabású ünnepségen mások mellett 78 ország közjogi méltóságai is részt vettek, például 21 államfő, valamint 13 kormányfő, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Erdogan lovas díszkísérettel érkezett a helyszínre, ahol 101 ágyúlövés köszöntötte.

 Az államfő úgy véli, hogy Törökországnak minden eddiginél nagyobb szüksége van arra, hogy mindenki összefogjon az egység és a szolidaritás érdekében.

Ma este be fogom jelenteni az új kabinetünket, velük folytatjuk Törökország építését. Kedden tartjuk a kabinet első ülését. Az ellenzék minden választás után ökölbe szorított kézzel üdvözölte a kézfogásra nyújtott kezet. Reméljük, hogy ezúttal másképp fognak viselkedni. A török demokrácia érdekében elvárjuk, hogy az ellenzék felelősségteljesen viselkedjen. Azt szeretnénk, ha az ellenzék megbékélne a nemzeti akarattal

– fogalmazott Erdogan, aki hozzátette, hogy ez a nap az együttlét, az ezeréves testvériség és az összetartozás napja, amikor „megvédjük gyermekeink fényes jövőjét”. Egyúttal azt javasolta, hogy mindenki tegye félre az ellenségeskedést és a neheztelést, amelyet a választási kampány szült. 

A fogadást követően Erdogan a külföldi politikusokat vacsorán látja vendégül, amelynek helyszíne a volt államfői rezidencia, a Cankaya-kúria lesz.

Borítókép: A május 28-án újraválasztott Recep Tayyip Erdogan török elnök (j) beiktatási ünnepségén a parlament ankarai üléstermében 2023. június 3-án. (Fotó: MTI/EPA/Necati Savas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.