időjárás 17°C Malvin 2023. október 1.
logo

Betiltották a Bibliát egy amerikai iskolai körzetben

Magyar Nemzet
2023.06.03. 08:36 2023.06.03. 13:57
Betiltották a Bibliát egy amerikai iskolai körzetben

Az egyesült államokbeli Utah egyik iskolai körzete eltávolította a Bibliát az általános és középiskolákból, erőszakosnak és vulgárisnak bélyegezve azt meg. Az indoklásukat ugyan nem fejtették ki, a tisztviselők már le is szedték a polcokról a példányokat. 

A döntést azok után hozták meg, hogy egy tanuló apja panaszt nyújtott be 2022-ben a kereszténység szent könyve ellen annak „szexuális tartalma” miatt. 

A felháborodott szülő lépése válasz konzervatív csoportok intézkedéseire, amelyek az LMBTQ-tematikájú anyagok eltávolítását célozzák meg az iskolákban. Utah államban tavaly fogadtak el egy olyan törvényt, amely alapján be lehet tiltani az oktatási intézményekben a pornográf és erkölcstelen könyveket. 

A meg nem nevezett szülő a beadványában fehér felsőbbrendűséget hirdető gyűlöletcsoportként hivatkozik a Utah Parents United (Utahi Szülők Szövetsége) szervezetre, amely gyakran él a törvény által ráruházott jogával a gyermekek védelme érdekében. 

Nem tudom elképzelni, hogy mi van a Bibliában, amit ki kellene venni belőle. Még ha képeket tartalmazna...

– értetlenkedett egy másik szülő a körzet döntésén.

Utah nem az első állam, amely a Bibliát támadja, egy texasi iskolai körzet tavaly vetette le saját példányait a könyvtárak polcairól, miután a lakosság ellenezte azokat a konzervatív erőfeszítéseket, amelyekkel több könyvet is betiltottak.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Jack Guez/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.