Bizarr kinézetű kőzetről küldött képeket a marsjáró, a földönkívülieket kutató SETI is véleményt mondott

A földön kívüli intelligencia keresésére létrehozott SETI egyértelmű véleményt mondott az alakzatról, amely a formája miatt azonnal az internetezők figyelmének középpontjába került.

Magyar Nemzet
Forrás: Space.com2023. 06. 28. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fánkot, legalábbis arra nagyon hasonlító kőzetet fotóztak a Marson  – adta hírül a Space.com.

Az sötét színű objektum körül több hasonló színű formáció is szétterül, ez pedig arra utal, hogy valószínűleg egy meteoritról lehet szó – közölte a felfedezés hírére a SETI nevű szervezet, amely földönkívüli intelligencia után kutat már 1984 óta.

A perseverance marsjáró a negyvenöt kilométer átmérőjű Jezero-krátert térképezi fel, amely egykoron egy tónak adhatott helyet, a környéken pedig egy hatalmas folyó nyomaira is rábukkantak. 

A vízfelületek több millió évvel ezelőtt lehettek a Mars felszínén, és potenciálisan otthont adhattak különböző életformáknak is, ám a tudósok eddig még nem találtak arra bizonyítékot, hogy valóban így volt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.