Erőszakba torkollott az LMBTQ-tanterv elleni tüntetés + videók

Verekedés tört ki kedden konzervatív tüntetők és baloldali ellentüntetők egy csoportja között a kaliforniai Glendale-ben tartott iskolatanácsi ülés előtt, amelyen a tantervben szereplő LMBTQ-témákról volt szó.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 06. 07. 7:02
lmbtq italy
Two gay men wear a peace flag with two interlocking male symbols during the Napoli Pride in Naples, Southern Italy, on July 2, 2022. (Photo by Eliano Imperato / Controluce via AFP) Fotó: Eliano Imperato / Controluce via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetések eleinte viszonylag békések maradtak, este hat óra körül azonban verekedés tört ki a tüntetők és az ellentüntetők között, írja a Breitbart amerikai híroldal.

A múlt hónapban már sor került egy hasonló demonstrációra a közeli Észak-Hollywoodban, ahol többen kivették gyermekeiket az egyik helyi iskolából, hogy így tiltakozzanak egy, a pride hónap alkalmából szervezett gyűlés ellen. A szülők közül sokan az örmény közösséghez tartozó konzervatív keresztények voltak.

A bojkottot az iskola előtt tartott tüntetés kísérte, amelyen a szülők és a szimpatizáns aktivisták hangot adtak a genderideológia tanítása elleni tiltakozásuknak.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára gyűlöletkeltőnek nevezte az iskolai tantervekben szereplő gendertémákra adott reakciókat. Sok szülő azonban úgy érzi, hogy az ilyen oktatás nem megfelelő a gyermekek számára. Többen ellenzik a pride hónap iskolai megünneplését is, amely gyakran politikai üzeneteket hordoz, és ellenkezik a hagyományos vallási értékekkel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Eliano Imperato)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.