Földrengés volt Horvátországban a magyar határtól tíz kilométerre

A földrengést a határ magyarországi oldalán is érzékelhették, de eddig nem érkezett bejelentés.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 06. 8:10
null
Remlingen, 2018. június 20. Szeizmográf egy falfülkében, a Schachtanlage Asse II bányában, az alsó-szászországi Remlingen településnél 2018. június 19-én. Az Asse-dombság egykori sóbányájában 1967 és 1978 között radioaktív hulladékot halmoztak fel. A kis- és közepes aktivitású fûtõelemeket fémhordókban és konténerekben helyezték el a tárnákban, ahol azok idõvel elrozsdásodtak és szivárogni kezdtek. A sugárzó atomhulladék veszélyt jelent a környék karsztvízkészletére, ezért az illetékes hatóságok hosszú távú megoldást keresnek a kiégett fûtõelemek biztonságos tárolására. (MTI/EPA/Focke Strangmann) Fotó: Focke Strangmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földrengés volt kedd hajnalban, 4.14 órakor Horvátországban 3,3-as magnitúdóval, Eszék közelében, a magyar határtól tíz kilométerre – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.

A földrengés mélysége a becslések alapján kilenc kilométer volt – tették hozzá.
A katasztrófavédelem azt közölte, hogy a földrengést a határ magyarországi oldalán is érzékelhették, de eddig sem a szeizmológiai obszervatóriumba, sem a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés, és károkról sincs információ.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.