Hatalmas vonatbaleset Indiában, folyamatosan emelkedik a halottak száma + videók

Kisiklott egy vonat és a párhuzamosan futó sínekre borult tucatnyi vagonja.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 02. 21:25
null
Orezsa, 2023. június 2. Mentõalakulatok tagjai dolgoznak az indiai Oresza államban történt vonatbaleset helyszínén 2023. június 2-án. A Coromandel Express Kolkatából az ország délkeleti partján fekvõ Csennaiba tartott, amikor kisiklott és a párhuzamosan futó sínekre borult tucatnyi vagonja. Az ellentétes irányból egy másik személyvonat - a Howrah Superfast Express - érkezett, amely nem tudott idõben megállni, így annak is több kocsija kisiklott, a két szerelvény vagonjai egymásra torlódtak. A balesetben legkevesebb ötven ember életét vesztette, több százan megsebesültek. MTI/AP/Press Trust of India Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisiklott, majd egy szemből érkező másik vonattal ütközött egy személyvonat India Orisza államában helyi idő szerint péntek este, a balesetnek legalább 50 halottja és több száz sérültje van. A Coromandel Express Kolkatából az ország délkeleti partján fekvő Csennaiba tartott, amikor kisiklott és a párhuzamosan futó sínekre borult tucatnyi vagonja. Az ellentétes irányból egy másik személyvonat – a Howrah Superfast Express – érkezett, amely nem tudott időben megállni, így annak is több kocsija kisiklott, a két szerelvény vagonjai egymásra torlódtak.

Az áldozatok számáról még nincs hivatalos közlés, indiai médiaértesülések szerint azonban legkevesebb 50 ember életét vesztette a katasztrófában, 400 embert pedig kórházba szállítottak.

 

Az állam főminisztere azt mondta, hogy a hatóságok „az életben lévők” megmentésére összpontosítanak, további mintegy 200 embert kell sürgősen kiszabadítani az összeroncsolódott vagonokból. Narendra Modi indiai miniszterelnök közölte, hogy minden lehetséges segítséget megadnak az érintetteknek. Hetvenöt mentőautó érkezett a helyszínre. Az indiai vasút történetének legsúlyosabb katasztrófájában, 1995 augusztusában 358 ember vesztette életét, amikor ugyancsak két személyvonat ütközött össze.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai dolgoznak az indiai Orisza államban történt vonatbaleset helyszínén 2023. június 2-án (Fotó: MTI/AP/Press Trust of India)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.