Hidvéghi Balázs: Magyarország kiáll a kárpátaljai magyarokért! + videó

A Fidesz európai parlamenti képviselője a France Info francia állami televízió vitaműsorában elmondta, hogy a magyar érdek az első a szankciós politikában és a kárpátaljai kisebbségek esetében is.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 21:03
HIDVÉGHI Balázs
Kiskõrös, 2022. november 14. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat fórumán Kiskõrösön, a Petõfi Sándor Mûvelõdési Központban 2022. november 14-én. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs a vitaműsorban kifejtette: számtalan alkalommal elítélte Magyarország az orosz agressziót, ezt megtette Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök is. 

Ez nem kérdés, viszont bizonyos gazdasági szankciókkal kapcsolatban kritikusak vagyunk, ilyenek például az energiaszektort érintő intézkedések

– fogalmazott a politikus, aki hangsúlyozta, hogy Budapest jelentősen függ az orosz energiahordozóktól, a gáztól és az olajtól. Az elhibázott szankciók ugyanis nem csak Magyarországot, hanem az egész régiót érintik.

A Fidesz politikusa szerint Ukrajnának viszont sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán a kárpátaljai magyarokkal kapcsolatban. 

Magyarországnak komoly aggodalmai vannak az ottani magyar közösséggel való bánásmód miatt, mert folyamatosan elnyomják a magyar kisebbség jogait. Ha Ukrajna az Európai Unió tagja akar lenni, akkor tiszteletben kell tartani az európai értékeket, például a kisebbségi jogokat

– jegyezte meg az európai parlamenti képviselő. 

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat fórumán Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2022. november 14-én. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.