időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Hidvéghi Balázs: Magyarország kiáll a kárpátaljai magyarokért! + videó

Magyar Nemzet
2023.06.08. 21:03 2023.06.08. 21:23
Hidvéghi Balázs: Magyarország kiáll a kárpátaljai magyarokért! + videó

Hidvéghi Balázs a vitaműsorban kifejtette: számtalan alkalommal elítélte Magyarország az orosz agressziót, ezt megtette Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök is. 

Ez nem kérdés, viszont bizonyos gazdasági szankciókkal kapcsolatban kritikusak vagyunk, ilyenek például az energiaszektort érintő intézkedések

– fogalmazott a politikus, aki hangsúlyozta, hogy Budapest jelentősen függ az orosz energiahordozóktól, a gáztól és az olajtól. Az elhibázott szankciók ugyanis nem csak Magyarországot, hanem az egész régiót érintik.

A Fidesz politikusa szerint Ukrajnának viszont sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán a kárpátaljai magyarokkal kapcsolatban. 

Magyarországnak komoly aggodalmai vannak az ottani magyar közösséggel való bánásmód miatt, mert folyamatosan elnyomják a magyar kisebbség jogait. Ha Ukrajna az Európai Unió tagja akar lenni, akkor tiszteletben kell tartani az európai értékeket, például a kisebbségi jogokat

– jegyezte meg az európai parlamenti képviselő. 

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat fórumán Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2022. november 14-én. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.