„Macron meglátta a lehetőséget, hogy végzetes csapást mérjen Oroszországra”

Az orosz külügyminiszter szerint Emmanuel Macron az ukrajnai hatóságokhoz és a nyugati médiához hasonlóan egyetlen, Moszkva ellen dolgozó gépezet része.

Magyar Nemzet
2023. 06. 27. 8:25
LAVROV, Szergej
Fokváros, 2023. június 2. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrõl a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és a Dél-Afrikai Köztársaságot tömörítõ BRICS-csoport külügyminisztereinek tanácskozásán Fokvárosban 2023. június 1-jén. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron francia államfő esélyt látott arra, hogy megvalósítsa a június 24-i lázadási kísérletben rejlő fenyegetést, hogy végzetes csapást mérjen Oroszországra – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az RT orosz műsorszolgáltatónak adott interjúban, amelyet a TASZSZ orosz hírügynökség szemlézett.

Macron egyértelműen lehetőséget látott a fejleményekben arra, hogy megvalósítsa a fenyegetést, hogy Ukrajna stratégiai csapást mér Oroszországra, amihez a NATO vezetői mantrázva ragaszkodnak

– fogalmazott az orosz diplomácia vezetője, hozzátéve, hogy a francia elnök az Egyesült Államok mellett áll, és indoklásul használja a történteket az Ukrajnának nyújtandó további segítséghez.

Lavrov szerint az ukrajnai hatóságokhoz és a nyugati médiához hasonlóan Macron is egyetlen, Moszkva ellen dolgozó gépezet része.

„Ahogy Vlagyimir Putyin szombati beszédében mondta, az egész nyugati katonai, gazdasági és információs gépezetet mozgásba hozták ellenünk” − zárta szavait az orosz külügyminiszter.

Mint arról beszámoltunk, hétfő este újabb rendkívüli televíziós beszédet mondott Vlagyimir Putyin, amelyben hangsúlyozta, hogy a vérontás elkerülése érdekében születtek döntések a Wagner-csoport szombati lázadásakor.

Az orosz elnök elmondta, a lázadás alatt azt javasolta, hogy a Wagner-harcosok kössenek szerződést a védelmi minisztériummal és térjenek haza vagy pedig menjenek Belaruszba.

Mindannyian megértették, hogy bűncselekményt követtek el, megosztották és meggyengítették az országot, amely most hatalmas külső fenyegetéssel, példátlan külső nyomással néz szembe – mondta Putyin a Wagner-csoport tagjairól.

A Wagner-harcosok túlnyomó többsége olyan hazafi, akiket rossz célokra használtak fel

– mutatott rá. Megjegyezte, hogy a lázadók az ellenség kezére játszottak.

Az eredmény testvérgyilkosság, amit Oroszország ellenségei akartak: mind a kijevi neonácik, mind nyugati pártfogóik és mindenféle nemzetárulók. Azt akarták, hogy orosz katonák öljék egymást. Azt akarták, hogy katonák és civilek haljanak meg. Azt akarták, hogy Oroszország végül veszítsen, és társadalmunk kettészakadjon, véres belharcokba fulladjon

– hangsúlyozta az államfő, aki mindemellett köszönetet mondott az oroszoknak kitartásukért, egységükért és hazaszeretetükért, ami megmutatta, hogy minden zsarolás és felbujtás kudarcra van ítélve.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.