Minden főállású szerzőjét elbocsátotta a National Geographic

A 135 éve alapított, 2019 óta a Walt Disney tulajdonában lévő magazinnál az elmúlt időszakban számos munkahelyet szüntettek meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 29. 13:45
Works of Steve McCurry at Istanbul Cinema Museum
ISTANBUL, TURKIYE - MAY 11: A view of the 'Afghan Girl: Sharbat Gula' and other banners at the Istanbul Cinema Museum in Istanbul, Turkiye on May 11, 2023. Photographer Steve McCurry, who is known worldwide for his photograph called the 'Afghan Girl', that was on the cover of National Geographic magazine in 1985, attends the event with a video conference. The exhibition of the works and awards received by Steve McCurry will continue to be exhibited at the Istanbul Cinema Museum until 31st of July. Ahmet Esad Sani / Anadolu Agency (Photo by Ahmet Esad Sani / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden főállású szerzőjét elbocsátotta a National Geographic. A tekintélyes magazint ezentúl szerkesztői és szabadúszók állítják össze.

A magazin összesen tizenkilenc munkatársától vált meg. A The Washington Post cikke szerint a munkatársakat áprilisban tájékoztatták arról, hogy elbocsátások lesznek.
A lap szerzői a Twitteren kommentálták elbocsátásukat. Craig Welch, akinek díjnyertes írásai számos alkalommal szerepeltek a címlapon és sürgető környezetvédelmi kérdésekre hívták fel a figyelmet, azt írta: megtiszteltetés volt számára a lap „hihetetlen újságíróival” dolgozni az elmúlt öt évben, és fontos, globális történeteket megosztani a világgal.

A 135 éve alapított, 2019 óta a Walt Disney tulajdonában lévő magazinnál az elmúlt időszakban számos munkahelyet szüntettek meg.
A természettel foglalkozó képes magazinnak a nyolcvanas években még tizenkétmillió előfizetője volt az Egyesült Államokban és többmillió világszerte, de 2022 végére számuk kevesebb mint kétmillióra olvadt.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Anadolu Agency)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.